Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Örebro

Rektor Mats Barlow berättar om händelser på skolan.

Februari 2022

Helt plötsligt återgår vi till normalläge i samhället och detta gäller också vår verksamhet i skolan. Fortfarande är många sjuka och vi behöver fortsättningsvis vara försiktiga innan vi är tillbaka som vanligt fullt ut. Förhoppningsvis ser läget bättre ut efter lovet vecka 9. Det som gäller nu är att restriktionerna är borta men vi skall fortsätta med att tvätta händer, använda handsprit och vara uppmärksamma på symtom som ont i halsen, feber och andra förkylningssymtom.

De rekommendationer som finns kvar för allmänheten är att man ska vaccinera sig och att man ska stanna hemma vid symtom. Folkhälsomyndigheten har särskilda rekommendationer för vuxna som är ovaccinerade. Ni kan läsa mer om vad som gäller nu på Folkhälsomyndighetens hemsida. I praktiken innebär förändringarna att allmänheten inte längre rekommenderas testning och att reglerna för nära kontakter och hushållskontakter har tagits bort. Vi är alltså tillbaka till en situation där alla elever och medarbetare är välkomna till skolan så länge man är frisk och symtomfri. Det är vi väldigt glada över!

Det kommer inte att vara några anpassningar i undervisningen men vi kommer uppmana eleverna att spendera sina raster utomhus. Nu är också besökare välkomna till skolan igen.

Förordningen som möjliggjort för skolor att gå över till distansundervisning på grund av stor medarbetarfrånvaro gäller terminen ut, men vi hoppas att det inte ska behövas.

Nationella prov i svenska för årskurs sex, har startat denna vecka. De nationella proven fortsätter under vårterminen för både årskurs sex och nio enligt följande;
Vecka 12, svenska årskurs nio
Vecka 14, engelska årskurs sex
Vecka 17, engelska årskurs nio
Vecka 18, SO årskurs nio samt matematik årskurs sex
Vecka 19, matematik årskurs nio

Prao för årskurs åtta är inplanerat till vecka 19 och prao för årskurs nio till vecka 22.

Nu hoppas vi att vi alla får vara friska och satsar fullt ut för en bra måluppfyllelse!

Bästa hälsningar från
Mats