Rektorn har ordet december - Resursskolan Hägersten

Rektor Lisa Norming berättar om händelser på skolan.

December 2018

Hej alla elever och vårdnadshavare!

Höstterminen har nu nått sitt slut och äntligen kom snön och med den lite ljus! Verkligen ett fint avslut på en intensiv termin.

En händelserik termin
Höstterminen har varit fylld av utmaningar, nya lärdomar och glädje. Skolan har fyllts av politiska diskussioner och samtal om blommor och bin. I skogen har de mätt träd, gjort upp eld och tittat närmare på på både bark och mossa. I bild och slöjd har det skapats stort och smått. Fick själv hjälpa till att bära ut en hel lådbil tidigare i höstas. Eleverna har på olika sätt visat mod att jobba med det som är svårt och med det kommer utveckling. Ibland handlar det om de klurigaste matteuppgifterna eller att delta i en diskussion, ibland handlar det om att våga säga ifrån när man behandlas illa eller att be om ursäkt när man själv har sårat.

Personlig handledning
Den här terminen har vi verkligen tagit stora kliv framåt i utvecklingen av handledarsamtalen och användandet av loggboken och EDS. Det är så roligt att se hur eleverna genom handledarnas stöttning blir allt mer medvetna om sitt egna lärande och de strategier som fungerar bäst för dem. Med detta har också en ökad motivation och förmåga till egna målsättningar fått större spridning i elevgruppen.

Personal
Hösten har delvis präglats av förändringar i medarbetargruppen. In i det sista pågår rekrytering för att så snart som möjligt under vårterminen kunna ha all personal på plats. Så väl vikarier och ordinarie medarbetare har under den här tiden gjort ett enastående jobb med att hålla kvaliteten hög i undervisningen i alla ämnen. Trots det merjobb det betytt för dem har de dessutom lyckats sprida en positiv och lösningsfokuserad stämning på skolan, vilket naturligtvis även smittar av sig på eleverna. Jag passar på att rikta ett stort tack till alla medarbetare för detta!

Uppstart i januari
Eleverna startar upp igen den 9/1 klockan 09.00. Första veckan pågår undervisningen klockan 09.00-12.00 och utvecklingssamtal ska vara bokade med era barns respektive handledare under någon av veckans eftermiddagar.

Jag önskar er alla fina helger och en skön ledighet. Jag tackar för ert förtroende och gott samarbete och ser fram emot att åter få möta er och eleverna i januari.

Lisa Norming
Rektor Resursskolan