Ansök
Om oss

Rektorn har ordet februari - Resursskolan Hägersten

Rektor Lisa Norming berättar om händelser på skolan.

Februari 2019

Hej!

Lika plötsligt som vintern kom, lika plötsligt verkar den försvinna. Det blev en del vinterlek på rasterna och några har hunnit ha ett par fina dagar i skidbacken men nu möts vi både av talgoxens sång och ljusare morgnar. Att våren är på ingång efter dessa så kallade oxveckor är skönt. Både elever och personal har kämpat på och tagit sig igenom förkylningar, mörker och trötthet. Nu väntar ett välförtjänt sportlov.

Besök från pedagogikavdelningen
Förra veckan var Petter Enlund från Kunskapsskolans pedagogikavdelning på besök hos oss. Han deltog på lektioner och raster under dagen samt under personalens pedagogiska möte på eftermiddagen. Han imponerades över lärarnas skicklighet att möta elevernas olika behov samt de fina relationerna som blev synliga i möten och samtal mellan lärare och elev, lärare och lärare samt elev och elev. Jag vet vilket viktigt och gott jobb medarbetarna på skolan gör och blir så klart extra stolt när det bekräftas av någon utifrån.

Föräldraråd
I veckan har föräldrarådet haft årets första träff. Vi pratade bland annat om det ovan nämnda utvecklingsarbetet som pågår i lärargruppen på skolan men vi diskuterade också innehållet på framtida föräldrakvällar. Läs mer om detta i protokollet som skickats ut.

Enkäter
Tack alla som har svarat på skolinspektionens enkät! Jag ber er som ännu inte svarat att göra det då resultatet av denna enkät gör det möjligt att jämföra vår kvalitet med skolor under andra huvudmän.

Efter sportlovet är det också dags för Kunskapsskolans stora föräldra- och elevenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om ditt barns skola, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Både elev- och föräldraenkäten startar måndagen den 4 mars och stänger tidigt på morgonen den 18 mars, svara därför gärna senast på söndagen den 17 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Ny matleverantör
Det är nu klart att Kunskapsskolan ska få en ny matleverantör. Under hösten och våren har en central upphandling gjorts och valet har nu landat på en leverantör som heter Närda. Närda är specialiserade på en särskild teknik, sous-vide, som innebär att maten värms på plats i skolan lite i taget för att serveras direkt. Jämfört med traditionell catering med mat som varmhålls hela förmiddagen bevaras både näringsämnen och smakämnen bättre. Det är också lättare att beräkna mängden mat och den mat som inte är uppvärmd kan sparas och serveras senare. Tekniken innebär att vi kan minska matsvinnet och de sammanlagda mattransporterna till och från Kunskapsskolans grund- och gymnasieskolor.

En aspekt som varit väldigt viktig i upphandlingen är matsäkerhet och spårbarhet, särskilt mot bakgrund av den köttskandal med obesiktigat kött som flera skolor drabbades av nyligen. Vår nya leverantör använder bara kött och fågel från svenska producenter och spårbarheten är mycket god.

Det kommer alltid att serveras två rätter, varav en vegetarisk. I det nya konceptet finns också en fräsch salladsbar. Allergener minimeras i tillagningen och specialkost tillagas helt separat.

Vi kommer att ha matråd och följa upp vad eleverna tycker genom enkäter flera gånger per termin. Ambitionen är förstås att eleverna ska tycka att maten är bra, att de ska äta sig mätta och få energi för hela skoldagen.

Den nya maten kommer till vår skola till skolstarten i augusti.

Nu önskar jag er ett riktigt härligt sportlov och ser fram emot att träffa utvilade elever och medarbetare i ett kanske något vårigare Hägersten nästa måndag.

Med vänlig hälsning
Lisa Norming, rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.