Ansök
Om oss

Rektorn har ordet augusti - Resursskolan Hägersten

Rektor Lisa Norming berättar om händelser på skolan.

Augusti 2019

Nytt läsår!

Välkomna tillbaka alla efter en välförtjänt ledighet. Och ett extra varmt välkomnande till våra nya elever och nya medarbetare som nu startar sitt första läsår hos oss på Kunskapsskolans resursskola. Nu hoppas vi att den extra energi vi fått av sol, bad och vila håller i sig en bit in i det stundande höstmörkret.

Det är verkligen roligt att vara igång och träffa alla elever, medarbetare och föräldrar igen. Vi har haft en mycket positiv och lugn start på skolan som skapar fina förutsättningar för ett riktigt bra läsår där eleverna kan nå längre än de trodde var möjligt. Så här i uppstarten har vi stort fokus på att skapa trygghet i grupperna och lära känna varandra. Vi ser fram emot vår annalkande Kick-off på Kärsön som också är ett led i trygghetsarbetet och redan nästa vecka kommer våra basgrupper att få lära känna varandra lite extra under en heldag vid Långsjöbadet.

Årets fokusområden
Under detta läsår fortsätter vi ha fokus på att vässa kompetensen inom differentierad undervisning och tillgänglig lärmiljö bland skolans redan så skickliga lärare. Vi fortsätter också med arbetet att stärka skolans elevhälsoarbete ytterligare samt tryggheten och trivseln på skolan.

Informationskväll vårdnadshavare
Den 12 september har vi information- och utbildningskväll för alla er vårdnadshavare. Under kvällen finns det möjlighet att träffa vår studie- och yrkesvägledare Anna Johansson som informerar om gymnasievalet och 8:ornas prao. Vi kommer också gå igenom hur vi arbetar med våra verktyg Kunskapsporten, loggboken och EDS (elevdokumentationssystemet). Ni kommer även att få höra om förra årets arbete i föräldrarådet samt att nya representanter till rådet kommer väljas under kvällen. Jag ser fram emot att få träffa er denna kväll!

Webbfilter
Vi har i år valt att införa webbfilter på skolan. Detta kommer att ske för att skapa en mer studiefokuserad miljö för våra elever. Under förra läsåret testades webbfiltret på några av våra skolor. Resultatet var mycket positivt och vi kunde se att studieron ökade bland eleverna.

Webbfiltret kommer från Fortiguard och fungerar genom att det filtrerar elevernas nätverk på skolan. Eftersom filtret är kopplat till skolans nätverk fungerar det endast i skolans lokaler.

Filtret kommer blockera sidor som är definierade som pornografi, droger, vapen, sociala medier, spel, vissa filmsidor och andra sidor som anses olämpliga att besöka under skoltid. Om en elev försöker besöka en filtrerad sida loggas detta inte, vilket innebär att varken Fortiguard eller Kunskapsskolan behandlar personuppgifter i samband med filtreringen.

Ledigheter
Alla elever har rätt till undervisning minst 178 dagar i skolan per år och ledighet utanför skolloven påverkar skolsituationen. Eleven har i regel svårt att ta igen det som man gått miste om under frånvaron. Jag vädjar därför till er om att ni i första hand planera nöjesresor under skolloven. I de fall som ni vill ansöka om ledighet under skoltid är det viktigt att ansökan lämnas till handledaren minst två veckor innan. Detta för att handledaren och jag som rektor ska hinna bedöma om ledigheten kan beviljas och att både elev och lärare ska ha möjlighet att planera och lägga upp det extra arbetet som en beviljad ledighet innebär.

Vi inom skolan är privilegierade som får följa era ungdomars resor och vara med när deras bagage fylls av ny kunskap, större erfarenhet, nya förmågor och ökad självkänsla. Hela medarbetargruppen på Resursskolan är nu redo att ta tag i läsårets möjligheter och utmaningar med stor entusiasm. Nu kör vi!

Lisa Norming
Rektor
Kunskapsskolans Resursskola i Hägersten

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.