Ansök
Om oss

Rektorn har ordet februari - Resursskolan Hägersten

Rektor Lisa Norming berättar om händelser på skolan.

Februari 2020

Hej!

Oxveckor, Vabruari, ja kärt barn har många namn och vi har heller inte fått hjälp av snöljus och vinterlek. Men de ljusa morgnarna och talgoxens sång vittnar om att våren är på gång. Det märks att vi vi alla är redo för det.

Kunskapsskolan fyller 20 år
I år är det 20 år sedan Kunskapsskolans första skolor startade. Det finns idag 29 grundskolor och 7 gymnasieskolor som jobbar efter ett pedagogiskt upplägg med gemensamt språk och kvalitetsarbete som möjliggör synergier och samordningsfördelar. Det som från början var en idé om en skola med eleven i centrum är nu en väl utvecklad pedagogisk modell som vi är oerhört stolta över.

Kvalitetsarbete och enkäter
Efter sportlovet är det dags för Kunskapsskolans stora föräldra- och elevenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om ditt barns skola, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Föräldraråd
Förra veckan har föräldrarådet haft årets första träff. Vi pratade bland annat om den personliga handledningen och hur central den är för elevernas utveckling. Vi pratade också hur kompetensen bland skolans medarbetare ser ut och hur vi arbetar med relevant kompetensutveckling. Läs mer om detta i protokollet som skickats ut.

Skolans val
Efter sportlovet sätter vi igång med tre temakurser för eleverna under skolans val. Vi kommer arbeta med att ha ett hälsofrämjande fokus, träna samarbete genom slagverk och arbeta med nätsäkerhet. Till det sistnämnda temat kopplar vi också en kvällsföreläsning i april med Niclas Ottosson för elever, vårdnadshavare och medarbetare .

Nu önskar jag er ett riktigt härligt sportlov och ser fram emot att träffa utvilade elever och medarbetare i ett något vårigare Hägersten nästa måndag.

Med vänlig hälsning
Lisa Norming, rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.