Rektorn har ordet december - Resursskolan Hägersten

Rektor Lisa Norming berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev december 2020

Hej,

Så har läsårets första termin nått sitt slut och framför oss väntar nu helger och välförtjänt ledighet. Snart lämnar vi också detta annorlunda och prövande år bakom oss. 2020 har varit omtumlande, utmanande och på många sätt skrämmande, men jag vill gärna passa på att lyfta fram det som varit positivt från skolans perspektiv.

Våra fantastiska elever har hanterat utmaningarna på bästa sätt. De har engagerat sig i skolans gemensamma frågor om trygghet och trivsel, de har varit förstående och flexibla när förändringar och anpassningar gjorts och när frånvaron har varit stor bland lärarna.

I ett läge där många känt oro både för samhället i stort och för sin egen hälsa, har lärarna och övriga medarbetare fortsatt arbeta hårt och målmedvetet för att ge eleverna den bästa möjliga undervisningen, vilket har gjort att eleverna kunnat fortsätta utvecklas och lära nytt.

Jag och resten av skolan har känt stöd, uppskattning och förståelse från er vårdnadshavare genomgående under pandemin, vilket har varit roligt och viktigt för att få god arbetsro och kunna prioritera eleverna och undervisningen. Vissa av er har hört av er med tillrop som stärkt oss, det värmer!

Vi har haft en fin avslutande vecka om än på distans och det vad med go känsla i magen vi kunde önska alla god jul under dagens gemensamma digitala avslutning. Vi passade också på att tacka Daniel och Linda för tiden hos oss och önska dem båda varmt lycka till på sina nya arbetsplatser.

Sammanställning av ogiltig frånvaro i terminsbetygen
I terminsbetygen ska en sammanställning av elevernas ogiltiga frånvaro under terminen presenteras. På grund av ett administrativt fel i vårt nya elevadministrationssystem kommer vi i år inte få till den ogiltiga frånvaron på terminsbetygen. Denna kommer istället presenteras för er vårdnadshavare och elever på utvecklingssamtalet i januari.

Terminsstart 2021
Eleverna startar skolan måndagen den 11 januari klockan 09.00 och första veckan kommer vi ha digitala utvecklingssamtal. Ditt barns handledare bokar tid för detta och ger er mer information om samtalet. Vi vet lika lite som någon annan hur covid-situationen kommer att se ut när vi startar vårterminen, men vi är helt redo både för ordinarie skola och distansundervisning beroende på besluten från myndigheterna. Vår utgångspunkt är dock att vi börjar vårterminen på plats i skolan med alla elever, skulle det ändras kommer jag att informera er.

Jag tackar för ett fint samarbete under terminen och önskar alla ett lugnt och skönt jullov!

Bästa hälsningar
Lisa Norming