Rektorn har ordet februari - Resursskolan Hägersten

Rektor Lisa Norming berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev februari 2022

Efter några riktiga oxveckor som toppats av extra sjukfrånvaro bland både elever och personal går vi nu mot ljusare tider. Restriktionerna är släppta, de flesta är fullvaccinerade och dagarna är 37 minuter längre än förra veckan! Både elever och personal har kämpat på och tagit sig igenom förkylningar, covid, mörker och trötthet. Nu väntar ett välförtjänt sportlov och behövlig batteriladdning.

Föräldraråd och elevråd
I veckan hade föräldrarådet årets första träff. Här fördes bland annat spännande diskussioner om friskolor i den politiska debatten. Vi pratade också om vårt kvalitetsarbete lokalt på skolan samt centralt inom Kunskapsskolan.

Vi hade också elevråd i veckan. Kloka punkter lyftes med bland annat tips på nya rastaktiviteter och förbättringar i lokalerna. Vi tog också beslut om att vårt elevråd blir skolans nya elevskyddsombud, vilket är ett viktigt uppdrag som kommer presenteras mer noggrant för övriga elever efter lovet.

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
Nu är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldraenkäten startar måndagen den 7 mars och sista svarsdagen är den 21 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är det viktigt att båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.

Framåt
Efter sportlovet kommer vi äntligen ha möjlighet att planera för fler aktiviteter med eleverna utanför skolan samt att vi siktar på att få till ett möte under en kväll även för er vårdnadshavare. Vi ser verkligen fram emot detta och återkommer med vidare information om när och hur detta kommer ske.

Nu väntar ett välbehövligt sportlov för alla. Vi välkomnar några elever på lovskola.

Tack för gott samarbete, tillsammans når vi längre!

Bästa hälsningar
Lisa Norming