Ansök
Om oss

Rektorn har ordet april - Resursskolan Hägersten

Rektor Lisa Norming berättar om händelser på skolan.

April 2023

Hej,

Det bjuds på vårvinter av bästa slag med varma soliga dagar, vårblommor som tittar fram och samtidigt åker eleverna pulka på rasten. Det har varit härliga dagar, även om vi alla nog längtar tills de envisa nattliga minusgraderna och snötäcket ger vika.

Vi vet att tuffare tider påverkar oss alla och att det slår olika för våra elever. Vi försöker möta elevernas oro och funderingar kring detta. Vi påminner om att vi serverar frukost på skolan mellan 08.30 och 08.50 måndag - torsdag samt rejält förmiddagsmellis på fredagar efter idrotten. Till vårens schemabrytande aktiviteter står skolan för matsäck och det finns också viss möjlighet att låna funktionskläder från skolan till friluftsdagar och idrottspass. Prata med ert barns handledare eller direkt med mig om det är aktuellt.

Prognos och terminsavstämning
Lärarna har i samband med sportlovet stämt av hur eleverna ligger till i förhållande till deras mål och det har genomförts ett gediget arbete av ämneslärare, personliga handledare och elevhälsoteamet. Då tittar de gemensamt på vad som behöver justeras och skruvas på för att undervisningen under resterande termin ska bli så gynnsam som möjligt för eleverna. Ni ska alla erbjudits att delta på ett förlängt ph-samtal där du och ditt barn fått ta del av resultatet från detta arbete.

Kvalitetsarbete och enkäter
Jag vill rikta ett varmt tack till alla elever och vårdnadshavare som bidragit med sina synpunkter genom Kunskapsskolans enkäter. Jag kan inte nog påpeka hur viktiga era svar är för vårt fortsatta arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldrakväll och föräldraråd
Den 15 maj ser vi fram emot att äntligen kunna bjuda in er vårdnadshavare till en eftermiddag på skolan där ni kommer få möjlighet att få små smakprov på vad era barn gör under dagarna samt träffa både varandra och skolans personal. Mer information om innehållet denna eftermiddag kommer men skriv in datumet i kalendern redan nu. Jag vill också passa på att påminna om kommande föräldraråd som är flyttat till den 17 april där fokus kommer vara elevernas delaktighet och skolans planerade hållbarhetsarbete.

Efter lovet hälsar vi vår nya kurator Lisa Tradefeldt varmt välkommen!

Nu vankas en välförtjänt påskledighet och jag hoppas att ni alla får njuta av soliga promenader, praliner och kanske en påskdeckare i norsk anda.

Varmt tack för att vi får låna era härliga ungdomar om dagarna!

Med vänlig hälsning
Lisa Norming, rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.