Ansök
Om oss

Rektorn har ordet mars - Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Rektor Emil Burman berättar om händelser på skolan.

Mars 2019

Sportlovet är slut och eleverna är tillbaka i skolan igen. Vi hoppas att alla har haft ett trevligt sportlov och fått lite välbehövlig ledighet. Den här veckan inleds Kunskapsskolans enkätperiod, för elever och föräldrar och vi hoppas förstås att så många av er som möjligt vill delta. Era åsikter och utvärderingar är en viktig del i skolans fortsatta utvecklingsarbete och ni ska ha fått enkäten på er mail.

Antagning inför hösten 2019
Antagningen inför höstterminen 2019 är klar och vi kan därmed bekräfta att vi kommer att starta två basgrupper blivande årskurs 4 och en ny basgrupp i blivande årskurs 7. Berörda elever och föräldrar kommer att bli inbjudna till ett uppstartsmöte i maj.

Lovskola v. 9 och v. 16
Under sportlovet var det några elever som var här på lovskola och nästa tillfälle blir under påsklovet, lovskola erbjuds de elever som riskerar att inte nå slutmålen i årskurs 9. Det är de berörda ämneslärarna som gör bedömningen om en elev behöver lovskola eller inte och det är inte obligatoriskt, men om en elev får ”direktivet” att gå på lovskolan är det vår starka rekommendation att man utnyttjar denna möjlighet.

Ny matleverantör HT: 19
Det är nu klart att Kunskapsskolan ska få en ny matleverantör. Under hösten och våren har en central upphandling gjorts och valet har nu landat på en leverantör som heter Närda. Vår nya leverantör använder bara kött och fågel från svenska producenter, inget fläskkött, och spårbarheten är mycket god. Det kommer alltid att serveras två rätter, varav en vegetarisk. I det nya konceptet finns också en fräsch salladsbar. Den nya maten kommer till vår skola till skolstarten i augusti och vi ser med spänning fram emot vårt nya samarbete, gå gärna in och läs mer om Närda här om ni är intresserade.

Uppdelad skolavslutning i kyrkan tisdag den 11 juni
Vi kommer inför den här skolavslutningen bli tvungna att dela upp oss, mellanstadiet kommer att ha sin avslutning klockan 09:00 och högstadiet sin klockan 10:30. Som vanligt kommer det att bjudas på en hel del musik, tal och prisutdelningar. Vi vill hälsa föräldrar, släkt och vänner varmt välkomna!

Vi ser fram emot en fortsatt spännande vårtermin!

Med vänliga hälsningar
Emil Burman
Rektor Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.