Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Rektor Emil Burman berättar om händelser på skolan.

Oktober 2019

Vecka 43 är slut och det efterlängtade höstlovet är nu äntligen här. Årskurs 7 har haft prao denna vecka och veckan efter höstlovet är det åttornas tur. I torsdags uppmärksammade vi FN-dagen och idag firade vi Halloween här på skolan. Vi pyntade vår matsal, spelade lite skräckmusik under lunchen och många elever och lärare var utklädda. Eleverna fick även rösta på vilken basgrupp de ansåg hade klätt ut sig bäst och mest. Det blev en trevlig och avslutning innan höstlovet och stämningen var på topp.

Lite mer än halvvägs in på terminen kan vi konstatera att skolstarten har gått fantastiskt bra. Eleverna jobbar väldigt flitigt med sina skoluppgifter och som rektor kan man inte annat än bli imponerad av hur ambitiösa och målmedvetna våra elever är, från årskurs 4-9. Vi upplever också att dialogen med er föräldrar fungerar bra, vilket är en förutsättning för ett gott skolsamarbete, och vi hoppas att ni också tycker att ni får information om vad som sker på skolan och att ni enkelt kan komma i kontakt med oss vid behov. Nu får våra elever lite välbehövlig vila.

Skolmaten – förändringar är på gång
Det kommer som sagt att bli förändringar kring skolmaten, men vi måste tyvärr vänta
ytterligare lite till innan vi kan ge er mer detaljerad information, för att inte äventyra några processer. Beklagar detta och tack för ert tålamod!

Extra matematikundervisning under höstlovet
Vi kommer erbjuda elever i årskurs 9 extra matematikundervisning under de första dagarna under höstlovet, måndag-tisdag och glädjande har ganska många elever tackat ja till detta.

Vecka 45: prao, terminsrapporter och föräldramöte 7/11 för högstadiet efter höstlovet
Veckan efter höstlovet är det åttornas tur att ha prao, så det dröjer två veckor innan de är tillbaka på skolan igen. Som vi nämnt tidigare kommer handledarna efter höstlovet skicka hem en terminsrapport till elever och er föräldrar, med en sammanställning av hur era barn/ungdomar ligger till i ämnena och få en prognos för det kommande terminsbetyget/omdömet. Det är viktigt att poängtera att det ”bara” är en prognos, inte några fasta betyg eller terminsomdömen, men det ger ändå en klar signal åt vartåt det pekar.

Syftet med terminsrapporten är bland annat att både eleverna och ni själva ska bli medvetna om skolsituationen. Terminsrapporten är väldigt begränsad när det gäller kommentarer och tanken är inte att rapporterna ska ersätta elevdokumentationssystemet. Vill man som förälder ta del av de specifika ämneskommentarerna uppmuntrar vi alla föräldrar att i samband med rapporten också gå in på EDS, samt vid behov också kontakta basgruppshandledaren och/eller ämnesläraren. För högstadiets föräldrar vill vi förstås uppmuntra alla att gå på föräldramötet den 7 november klockan 18:00, för att få chans att prata med ämneslärarna om terminsrapportern.

November – Informationsmöten för blivande fyror och nationella prov
årskurs 6 och 9.

I november påbörjas de nationella proven för årskurs 6 och 9, men bara den muntliga delen. Vissa elever känner sig säkert lite nervösa inför dessa nationella prov, men vi är övertygade om att det kommer att gå väldigt bra för båda årskurserna. Övriga NP-prov görs under vårterminen.

Den 14 och 28 november har vi informationsmöten för blivande årskurs 4 kl. 18:00. Tipsa gärna vänner och bekanta som kan vara intresserade. Vi kommer att be några av våra nuvarande elever i årskurs 4 att vara med och presentera skolan.
Varmt välkomna!

HT-19
- V. 44 Höstlov & lovskola
- V. 45 Terminsrapport till elever och föräldrar
- V. 45 Prao år 8
- V. 45 Torsdag 7 nov föräldramöte högstadiet 18:00
- V. 46 Torsdag 14 nov. informationsmöte blivande årskurs 4 kl. 18:00
- V. 48 Torsdag 28 nov. informationsmöte blivande årskurs 4 kl. 18:00
- V. 49 Måndag 2 dec. föräldraråd 18:00
- V. 51 Prao år 9
- V. 51 Tisdag 17 dec Studiedag - betygsättning
-V. 51 Torsdag 19 dec Julavslutning i Uppenbarelsekyrkan

VT-20
- V. 2 Tisdag 7 jan. skolstart, utvecklingssamtal 7-10 januari går eleverna halvdagar.
- V. 3 Lördag 18 jan. 10-12:00 Öppet hus
- V. 4 Måndag 20 jan. Elever komplediga för öppet hus, Kunskapsklubben öppen
-V. 9 Sportlov & lovskola
- V. 10 Start elev- och föräldraenkät
- V. 14 Terminsrapport till elever och föräldrar
- V. 15 Påsklov
- V. 16 måndag 13/4 annandag påsk
- V. 18 torsdag 30/4 Valborg, eleverna går halvdag. Fredag 1 maj – elever lediga
- V. 21 21-22 maj. Kristi himmelsfärds dag- elever lediga
- V. 23 Torsdag 4 juni niornas skolbal, fredag 5 juni studiedag: betygsättning
- V. 24 Tisdag 9 juni Sommaravslutning i Uppenbarelsekyrkan

Vi vill slutligen passa på att önska elever, föräldrar och medarbetare ett riktigt härligt höstlov!

Trevlig helg!
Emil Burman