Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Rektor Emil Burman berättar om händelser på skolan.

Augusti 2020

Välkommen till Kunskapsskolan Saltsjöbaden HT2020!

Vi vill hälsa alla elever i årskurs 4-9 och deras föräldrar hjärtligt välkomna tillbaka till Kunskapsskolan i Saltsjöbaden inför höstterminen 2020. Vi hoppas att alla har haft en härlig sommarledighet och att ni nu känner er taggade inför höstterminens utmaningar. Skolstarten känns väldigt bra; eleverna är positiva och verkar rejält taggade inför höstens utmaningar. Våra nya fyror tycker vi redan har gjort fantastiska framsteg och börjar redan få luft under vingarna. Trots att de är minst på skolan verkar de trygga, glada och utåtriktade och introduktionen har gått jättebra. Även vår nya basgrupp i årskurs 7, 7;3, tycker vi väldigt snabbt har integrerats och kommit in i arbetssättet och idag umgicks alla sjuor i Erstavik, för att ytterligare öka sammanhållningen inom årskursen.

Corona-situationen; digitala utvecklingssamtal och informationsmöten
Som alla vet blev det en väldigt annorlunda vårterminen, på grund av corona (Covid-19), där vi fick göra många anpassningar och förändringar kring våra rutiner och tråkigt nog behövde vi även ställa in ett antal elevaktiviteter och utflykter. Vi kunde heller inte bjuda in er föräldrar/vårdnadshavare till skolavslutning eller skolbalen, vilket kändes trist, speciellt för våra nior som gick ut grundskolan. När vi gick på sommarledighet hoppades nog många att vi skulle gå in i hösten med ett något mer normaliserat läge, men tyvärr är så inte fallet, utan som vi nämnde förra veckan kommer vi behöva fortsätta med dessa anpassningar även under höstterminen. De restriktioner som gällde skolans verksamhet har inte ändrats.

Här följer några av de restriktioner som vi har att förhålla oss till;

• Vid någon form av symptom på sjukdom ska man stanna hemma tills man har varit symptomfri i minst 2 dagar, om man har testat positivt för covid-19 följer man sjukvårdens instruktioner.
  • Det är viktigt med handhygienen och vi kommer påminna våra elever om detta regelbundet. Handsprit kommer att finnas på skolan.
  • Vi kommer inte att ta emot externa besök på skolan.
  • Vi kommer inte att planera aktiviteter utanför skolan som kan innebära kontakt med andra. Vi vill med detta även bidra till att inte belasta vår kollektivtrafik.
  • Vi som arbetar på skolan kommer inte att konferera eller ha externa möten annat än i digital form.
  • Någon prao för högstadiet kommer inte att genomföras under höstterminen.
  • Information om gymnasieval för årskurs 9 kommer även det behöva genomföras digitalt, där vår Studie & yrkesvägledare kommer att skicka ut material till berörda föräldrar/vårdnadshavare.

Läsårets kalendarium & corona-situationen
Som vi har nämnt tidigare kommer även detta läsår till stor del påverkas av corona-situationen, men hur länge vet vi inte i dagsläget. Det vi vet är att vi inte kan räkna med någon prao för våra högstadieelever denna termin, utan vår förhoppning är att kunna ha prao under vårterminen istället, men det är också osäkert. Samma sak gäller förstås våra skolavslutningar; vi hoppas kunna vara i Uppenbarelsekyrkan och bjuda in er föräldrar, men det vet vi inte i dagsläget. Vi har tillsvidare heller inte lagt ut några tider för föräldramöten, utan vi avvaktar lite tills vi vet mer om upplägg och hur vi skulle genomföra ett sånt på ett bra och effektivt sätt. Nedan får ni några viktiga datum och veckor i kalendariet. Vi kommer regelbundet fylla på det och skicka ut det varje vecka till er.

Kalendarium läsår 20/21
HT-20

• v. 34 Skolstart och intro-vecka
  • v. 35 ordinarie schema påbörjas
  • v. 35 tis 25/8: niorna paddlar kanot
  • v. 36 Utvecklingssamtal årskurs 4 och basgrupp 7:3
  • v. 36 fre 4 sept årskurs 6 livräddning
  • v. 37 Skolfoto
  • v. 40 simning på idrotten årskurs 6-9
  • v. 43 fredag 23 okt firar vi JHalloween
  • v. 44 Höstlov: lovskola två dagar årskurs 9
  • v. 45 Terminsrapporter skickas ut.
  • v. 46 NP muntligt sv årskurs 6
  • v. 47 NP muntligt ma årskurs 6
  • v. 48 NP muntligt eng årskurs 9
  • v. 49 NP muntligt eng årskurs 6
  • v. 50 fredag 11 dec firar vi Lucia
  • v. 51 mån 14 dec studiedag: betygsättning
  • v. 51 fre 18 dec. julavslutning (förhoppningsvis i Uppenbarelsekyrkan)

VT-21

• v. 2 mån 11 januari: skolstart
  • v. 2 schemabrytande vecka och utvecklingssamtal
  • v. 3 Lördag 23 januari: Öppet hus; elever går i skolan 10-12
  • v. 4 Mån: 25 jan; elever komp.lediga, men Kunskapsklubben öppen
  • V. 6 NP sv årskurs 6
  • v. 9 Sportlov: lovskola två dagar år 9
  • v. 11 NP sv årskurs 9
  • v. 12 NP eng årskurs 6
  • v. 13 NP NO år 9
  • v. 13 tor 1 april Skärtorsdag: elever går halvdag
  • v. 14 Påsklov: lovskola två dagar år 9
  • v. 15 Terminsrapport skickas ut
  • v. 15 NP Eng årskurs 9
  • v. 17 fre 30/4: Valborg, eleverna går halvdag
  • v.18 NP ma årskurs 9
  • v. 19 tors-fre 13-14 maj Kristi himmelsfärd; elever lediga
  • v. 23 mån 7 juni: studiedag elever lediga
  • V. 23 ons 9 juni: niornas skolbal
  • v. 23 fre 11 juni skolavslutning (förhoppningsvis i Uppenbarelsekyrkan)

Vi ser fram emot ett mycket spännande läsår!

Emil Burman
Rektor Kunskapsskolan Saltsjöbaden