Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Rektor Emil Burman berättar om händelser på skolan.

December 2021

Vi är inne i december, snö har fallit, det är väldigt kallt och skolan är omringad av ett vackert vinterlandskap. Eleverna jobbar på flitigt och de senaste veckorna har det varit många nationella prov för årskurs 6 och 9. Genomförandet har gått bra och resultaten kommer dokumenteras i vårt dokumentationssystem EDS lite senare. Luciaträningen för mellanstadiet fortsätter och går bra och våra nior har hunnit vara med på gymnasiemässan digitalt. Fredagen 3 december kom Kry hit och genomförde frivilliga covid-vaccinationer för elever som är 12 år och äldre. Genomförandet gick väldigt smidigt och bra och sannolikt kommer det bli ytterligare liknande tillfällen under nästa termin.

Föräldrar kommer tyvärr inte bjudas in till julavslutningen
Vi har nyligen varit i samtal med Uppenbarelsekyrkan och tyvärr är deras maxgräns i kyrkan 100 personer, vilket innebär att vi sorgligt nog heller inte denna jul kommer kunna bjuda in er föräldrar till julavslutningen. Förra veckan trodde vi att vi skulle kunna klara detta ändå, med hjälp av vaccinbevis, men tyvärr är det alltså inte möjligt. Ledningsgruppen på skolan kommer inom kort ta ställning till huruvida vi ska fira julavslutningen ändå i kyrkan, då vi sannolikt tvingas dela upp oss på minst tre avslutningstillfällen. Vi beklagar verkligen detta och vi beklagar också att vi kommer med så olika besked inom så kort tid.

Covid-19-situationen: lite repetition och uppdatering
Som ni vet tycks covid-utvecklingen återigen gå åt fel håll, både i världen och i Sverige och därför kan det vara lämpligt att repetera och uppdatera lite direktiv och förhållningsregler.

Om en elev som är ovaccinerad har varit i nära kontakt med en bekräftad sjuk person gäller följande:

• testning rekommenderas vid ett tillfälle.
  • om tidsutrymmet mellan smittotillfälle och den planerade testningen bedöms bli kort kan testtillfället gärna inplaneras så att detta sker minst två dygn efter senaste exponering.

Om en elev eller vuxen medarbetare som är vaccinerad eller som genomgått bekräftad infektion med covid-19 det senaste halvåret har varit i nära kontakt med en bekräftad sjuk person gäller följande:

• behöver generellt inte testa sig i samband med smittspårning om hen inte har några symtom.
  • ska inkluderas i informationsdelningen så att hen kan vara uppmärksam på symtom under 14 dagar från senaste nära kontakt med det bekräftade fallet av covid-19 - vid symtom omedelbar testning och då även stanna hemma i väntan på provsvar.

För mer information om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan ni besöka deras hemsida.

Föräldraråd 9 dec och Nobeldagen 10 dec.
På måndag 6 december har vi terminens sista elevråd och vi kommer ha terminens sista föräldraråd torsdagen den 9 december klockan 18:00. På fredag har vi bestämt att vi för första gången ska uppmärksamma och fira Nobeldagen. Alla elever och medarbetare kommer då uppmuntras att klä upp sig och det kommer att bli en särskild Nobellunch.

Trevlig helg!
Emil Burman