Ansök
Om oss

Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Rektor Emil Burman berättar om händelser på skolan.

Augusti 2022

Välkommen till Kunskapsskolan Saltsjöbaden HT-2022!

Vi vill hälsa alla elever i årskurs 4-9 och deras föräldrar hjärtligt välkomna till Kunskapsskolan Saltsjöbaden inför höstterminen 2022. Vi hoppas att alla har haft en bra sommar och semester och att ni känner er taggade inför höstens utmaningar. Det har varit en fantastisk känsla att få välkomna alla elever, både nya och gamla, till skolan efter en lång ledighet och extra roligt är det förstås att kunna ha alla elever på plats här på skolan. Onsdagen den 17 augusti hade vi upprop och sedan en gemensam samling på skolgården, med alla elever, lärare och många besökande föräldrar. Det blev som vanligt lite tal, men den här gången också en gemensam TikTok-dans och trots den otroliga värmen kändes det som en väldigt bra och rolig start.

Som vanligt har vi i inledningen av terminen haft schemabrytande aktiviteter för årskurs 5-9 och istället fokuserat på lektioner och föreläsningar om till exempel våra framtidsförmågor och värderingar, motverka stress och ångest, kost och hälsa, sociala medier, samt gruppstärkande övningar utomhus. De flesta av er har nu också haft utvecklingssamtal och satt upp nya mål och strategier för terminen och vi hoppas att ni tyckt att samtalen varit bra och givande.

Vi upplever att skolstarten verkligen känns väldigt bra; eleverna är glada och verkar rejält taggade inför höstens utmaningar och vi hoppas ni också att får samma känsla och intryck när era barn och ungdomar kommer hem från skolan.

Nyheter och förändringar inför läsåret

Arbetsmiljö, matematikfokus och hajk
Inför detta läsår kommer vi bland annat fokusera på att stärka våra arbetsmiljörutiner på skolan; öka känslan för det gemensamma ansvaret för vår vackra skola; både invändigt och utvändigt.

När det gäller elevernas personliga scheman kommer vi öka styrningen i ämnet matematik och flytta högstadiets matematikworkshop till vårt fina bibliotek.

Under pandemiåren har vi, som ni vet, tvingats vara restriktiva med utflykter och nu både vill och kan vi återuppta våra rutiner. Årskurs 7 kommer därför att ha en hajk-utflykt med övernattning i tält torsdag 25 augusti - fredag 26 augusti och årskurs 8 kommer ha en liknande hajk-utflykt, men med paddling i kanot 31/8-1/9. Det blir en rolig start och utflykterna brukar också ha en väldigt positiv effekt när det gäller gemenskapen inom årskursen.

Lite förändringar i Skollagen från juli 2022; utökad lovskola och läxhjälp
Lovskolan för årskurs 8 och 9 kommer att utökas och vi återkommer med mer detaljer kring det upplägget lite senare. Vi kommer också börja erbjuda läxhjälp två timmar i veckan, efter ordinarie undervisning. Vilka dagar som gäller för mellan- och högstadiet är heller inte helt bestämt ännu, men ni kan fundera hemma om det skulle kunna vara ett bra alternativ för era barn. Tiden kommer då sannolikt bli 14:00-15:00 eller 15:00-16:00 på eftermiddagen, beroende på hur årskursernas scheman ser ut.

Skolan har också fått utökade befogenheter för att tillförsäkra trygghet och studiero; bland annat genom att omhänderta mobiltelefoner i förebyggande syfte, vilket vi har praktiserat i flera år och samma sak gäller smartwatches.

Lgr 22 läsåret 22/23
Inför detta läsår har Skolverket gjort vissa ändringar i läroplanen, som kan vara bra att känna till och vi har mejlat ut information om detta till samtliga vårdnadshavare.

Föräldrainlogg till Kunskapsporten: (vårt digitala läromedel).

Nu kan du logga in i Kunskapsporten som förälder/vårdnadshavare. Syftet är att underlätta för dig som vårdnadshavare att följa ditt barns skolgång.

Gör så här:

  1. Gå till Vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med Mobilt BankID.
  3. Klart!

På sidan du som vårdnadshavare först kommer till i Kunskapsporten finns tips för att komma igång och hitta rätt. För dig som har fler än ett barn hos oss finns möjlighet att välja vilket av dina barn du vill se information för. Saknar du BankID kan du logga in med ditt barns inloggningsuppgifter. Har du frågor? Behöver du hjälp att hitta i Kunskapsporten är det en god idé att fråga ditt barn. För teknisk support, synpunkter och förslag på förbättringar, kontakta:vardnadshavarinloggning@kunskapsskolan.se.

Skola24
Vi har skickat aktiveringslänkar per mail till vårt närvarosystem Skola24.

Vi ber alla nya föräldrar att gå in och aktivera länkarna. Sjukanmälan görs vi dator eller app. Loggar man in via dator går man till skola24.se. När man loggar in väljer man domän kunskapsskolan.skola24.se. Det går också också bra att sjukanmäla per telefon före klockan 08.00 Telefon 051586905. Om man inte har fått en aktiveringslänk (kan ibland hamna i skräpposten) kontaktar man marika.sabo@kunskapsskolan.se,
0733-173414

Regler angående trafiken runt skolan
Jag vill passa på att påminna om att ni inte får köra upp bilen för Observatoriebacken, även om det är dåligt väder. Behöver ni skjutsa och släppa av era barn med bil görs det betydligt bättre vid sjukhusparkeringen, strax nedanför skolan, eller vid tennisplanerna, men inte vid kurvan nedanför skolan, tack! Här kommer lite fler regler och tips: för elever som cyklar finns det cykelställ både längs med Rösundavägen och uppe på skolan. Det går alltså bra att ta med cykeln upp till skolan och av erfarenhet vet vi att det minskar risken för eventuella cykelstölder avsevärt. Elever som åker moped skolan ska parkera sina mopeder direkt till vänster om ingången; mopederna får alltså inte köras vidare upp på skolgården. Mopedbilarna ska parkeras längst med vår Estetiska byggnad och både mopederna och mopedbilarna får bara användas för att köra till skolan på morgonen och hem efter skoldagens slut, med undantag av när eleverna har idrott. Elever får alltså inte köra moped eller mopedbil under själva skoldagen, till exempel under lunchrasten. Vi vill också be er föräldrar om hjälp med att påminna era barn som cyklar eller åker elsparkcykel till skolan att ha hjälm på sig.

Kalendarium 2022/23
Kalendariet är inte i detalj helt färdigt, utan vi kommer att fylla på datum för till exempel prao, friluftsdagar, nationella prov och liknande, men här kommer i alla fall datum för terminsstart och avslutning, lov, betygsprognoser och liknande.

HT-22
v. 33 17/8 upprop, introvecka och utvecklingssamtal årskurs 5-9
v. 34 ordinarie schema påbörjas
v. 34 25-26/8: hajk med övernattning årskurs 7
v. 35 31/8-1/9: hajk med övernattning årskurs 8
v. 37 Skolfoto & utvecklingssamtal år 4
v. 44 Höstlov: lovskola två dagar årskurs 8-9
v. 45 Betygsprognoser skickas ut.
v. 50 Tisdag 13 dec firar vi Lucia
v. 50 Måndag 19 dec studiedag: betygsättning
v. 51 Ons 21 dec. julavslutning i Uppenbarelsekyrkan

VT-23
v. 2 Tisdag 10 januari: skolstart
v. 2 schemabrytande vecka och utvecklingssamtal
v. 33 lördag 21 januari Öppet hus (preliminärt)
v. 4 Mån: 23 jan; elever komp.lediga, men Kunskapsklubben öppen
v. 9 Sportlov: lovskola två dagar år 8-9
v. 15 Påsklov: lovskola två dagar år 8-9
v. 16 Betygsprognoser skickas ut
v. 21 tors-fre 26-27 maj Kristi himmelsfärd; elever lediga
v. 23 mån 5 juni: studiedag elever lediga
V. 23 ons 7 juni: niornas skolbal
v. 23 fre 9 juni skolavslutning i Uppenbarelsekyrkan

Vi ser fram emot ett mycket spännande läsår!

Med vänliga hälsningar

Emil Burman

Rektor Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Med vänliga hälsningar
Emil Burman
Rektor Kunskapsskolan Saltsjöbaden
Tfn: 0733-173485 epost: emil.burman@kunskapsskolan.se

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.