Ansök
Om oss

Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Rektor Emil Burman berättar om händelser på skolan.

December 2022

Det är onsdagen den 21 december, betygen är satta och utdelade och vi har nyligen haft julavslutning i Uppenbarelsekyrkan och här kommer därför både årets- och mitt allra sista rektorsbrev. Den här veckan har vi haft schemabrytande aktiviteter och bland annat har årskurs 7 gått på bio och besökt riksdagen och årskurs 8 har spelat padel. Eleverna har nu verkligen kunnat pusta ut, efter en lång och intensiv hösttermin och stämningen har varit uppsluppen och god.

Det blev verkligen en fin avslutning i kyrkan, känslosamt och stämningsfullt, och allra mest känslosamt blev det nog för mig. Som jag skrivit tidigare känns det förstås både lite sorgligt och vemodigt att lämna Kunskapsskolan Saltsjöbaden, men samtidigt ser jag fram emot mitt nya uppdrag. Det har varit ett privilegium att få jobba här och jag har alltid varit stolt över att vara rektor på Kunskapsskolan Saltsjöbaden och det känns skönt att veta att jag lämnar en skola som befinner sig i en väldigt bra fas. Det känns väldigt tryggt att lämna över rektorsansvaret till Åsa och jag är övertygad om att hon, tillsammans med Hedvig och medarbetargruppen, eleverna och er föräldrar, kommer fortsätta att utveckla skolan till att bli ännu bättre. Självklart vill jag passa på att tacka alla elever, medarbetare och inte minst alla er föräldrar för dessa 10 fantastiska år här i Saltsjöbaden. Som jag också har nämnt flera gånger tidigare tycker jag att dialogen mellan skolan och er föräldrar fungerar väldigt bra och ett extra tack också till vårt fantastiska föräldraråd. Stort tack igen också för all fin respons jag har fått från er föräldrar i samband med tillkännagivandet att jag skulle sluta.

Tack för mig!

Förändringar inför nästa termin
I och med den här terminen slutar vår lärare Jonas Linderhielm hos oss och även vår IT-ansvarige PO Larsson, som går i pension. Vi vill tacka dem båda för deras tid här på Kunskapsskolan och önskar dem varmt lycka till i framtiden. Vi vill även tacka vår köksassistent Tiare, som kommer att sluta, eftersom vår vaktmästare Per har kommit tillbaka från sin sjukskrivning. Åsa Ebenhart blir, som ni vet, tillförordnad rektor efter mig från och med januari och Hedvig Owe kommer bli biträdande rektor på 50%. Hedvig kommer fortsätta som basgruppshandledare för 6:3 och ha mindre idrottsundervisning för att kunna ta sig an sitt nya uppdrag som biträadnde rektor. Olga Apartseva kommer från och med januari ta över Yans ma/no-tjänst på högstadiet, David Marjeta kommer att fortsätta hos oss under vårterminen, men som som lärare i engelska och idrott och med Åsa Ebenhart som mentor i engelska.

Skolstarten VT-23 - introvecka och utvecklingssamtal
Tisdag den 10 januari börjar skolan igen och den veckan har vi introvecka, som vanligt, med fokus på förebyggande elevhälsa och studieteknik. Vi kommer att ha externa föreläsare, som till exempel BRIS och Nacka polarna, mer detaljerad information kommer i januari. Eleverna kommer att sluta efter lunch den veckan, eftersom vi har utvecklingssamtal med elever och er föräldrar på eftermiddagarna. Samtalstider kommer att mailas ut till er inom kort.

Slutligen vill vi önska alla elever, föräldrar och medarbetare stort tack för den här terminen och en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Med vänliga hälsningar

Emil Burman
Rektor Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Kalendarium VT-23
v. 2 Tisdag 10 januari: skolstart
v. 2 schemabrytande vecka och utvecklingssamtal
v. 33 lördag 21 januari Öppet hus 10:00-12:00
v. 4 Mån: 23 jan; elever komp.lediga, men Kunskapsklubben öppen v. 9 Sportlov: lovskola två dagar år 8-9
v. 14 Prao år 8
v. 15 Påsklov: lovskola två dagar år 8-9
v. 16 Betygs-prognoser skickas ut
v. 20 tors-fre 18-19 maj Kristi himmelsfärd; elever lediga
v. 22 Prao år 7
v. 23 mån 5 juni: studiedag elever lediga
v. 23 ons 7 juni: niornas skolbal
v. 23 fre 9 juni skolavslutning i Uppenbarelsekyrkan

Med vänliga hälsningar
Emil Burman
Rektor Kunskapsskolan Saltsjöbaden
Tfn: 0733-173485 epost: emil.burman@kunskapsskolan.se

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.