Ansök
Om oss

Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Rektor Åsa Ebenhart berättar om händelser på skolan.

Januari 2023

Så har det nya året startat och vi kör igång vårterminen 2023. Som ni vet så har Emil Burman lämnat Kunskapsskolan och jag tar över som tillförordnad rektor på Kunskapsskolan Saltsjöbaden. Jag heter Åsa Ebenhart och har jobbat på skolan sedan 2014, både som lärare och senaste åren som biträdande rektor. Jag ser fram emot att driva skolan vidare tillsammans med våra elever, vårdnadshavare och medarbetare.

Veckobrev skickas som tidigare varje fredag eftermiddag från årskursen, rektorsbrev skrivs av mig och skickas varannan månad. Ni ska ha fått ett första veckobrev redan idag, torsdag. Information om kalendarium, skola24, ledighetsansökningar finns på skolans hemsida kunskapsskolan.se/skolor/saltsjobaden

Jag vill också passa på att göra lite reklam för att vi inom kort kommer att skapa ett Instagramkonto för skolan. Kontot kommer drivas av en ansvarig läraren och ni kommer på detta sätt kunna följa verksamheten i bild, mer information kommer.

Lördag 21/1 har vi Öppet Hus på skolan kl 10-12. Alla är välkomna att besöka oss och då få ta del av vår verksamhet, ta gärna med er bekanta som är intresserade. Våra elever har då obligatorisk närvaro, behöver man vara ledig måste en ledighetsansökan göras. Kompledighet för denna förmiddag ges mån 23/1 då alla är lediga, dock är Klubben öppen kl 9-16.

Vi fortsätter med att hålla lärarlett studiestöd två pass i veckan. Studiestöd är tillfälle att vara på skolan och få hjälp med sitt arbete utöver skoltid. Detta sker på måndagar kl 8.00-9.00 samt 15.00-16.00.

SL-trafiken på Saltsjöbanan ersätts av bussar fram till våren 2024 vilket gör att vi ber er ha lite extra koll på restider till och från skolan. Mer info finns att läsa här: Bussar Saltsjöbanan

Till sist en påminnelse om att vårterminen är en termin med flera nationella prov för åk 6 och 9. Datum för dessa prov kan ni se på vår eller Skolverkets hemsida, vi beviljar inte några ledigheter dessa datum.

Trevlig helg!
Hälsningar
Åsa Ebenhart, Tf rektor Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.