Ansök
Om oss

Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Rektor Åsa Ebenhart berättar om händelser på skolan.

Februari 2023

Januari har rusat förbi och vi har kommit en bit in i februari. Vi har genomfört båda våra vinteridrottsdagar för årskurs 4-5 samt 6-9 med lyckade aktiviteter och god stämning.

I måndags och tisdags hade vi besök av lärare från Nederländerna. De är intresserade av vårt koncept och arbetssätt och följde vår verksamhet under två dagar. Våra elever är alltid mycket öppna och pratar gärna engelska när vi har dessa besök vilket är väldigt roligt att se, givetvis fick de också beröm av våra besökare. Under vårterminen kommer vi att få fler besök från Nederländerna, nästa redan under vecka 8.

Vi har i veckan kommit igång med vårt Instagram och Facebook för skolan. Gå gärna in och följ vår verksamhet i bild.

Instagram: kunskapsskolan_saltsjobaden Facebook: Kunskapsskolan Saltsjöbaden

På tisdag 21 februari är det halv studiedag och skoldagen är slut efter lunch. Då hela skolans personal ska delta i en brandutbildning kommer Klubben att vara stängd denna eftermiddag.

Trafiken runt skolområdet har dessvärre ökat och vi uppmanar därför alla att i möjligaste mån låta era barn promenera till skolan. Om ni behöver skjutsa till exempel på grund av långt avstånd så ber vi er att släppa barnen en bit ifrån skolan och låta dem promenera sista biten. Parkeringen vid sjukhemmet är inte ett alternativ då det är privat mark och de tydligt har uttryckt att det både stör de boende och är en fara med den extra trafiken det blir inom deras område. Vi vill också påminna om att det inte är tillåtet att köra upp med bilen till skolan utan tillstånd, främst på grund av säkerhetsskäl.

Angående SL och att det numera är insatt ersättningsbussar för Saltsjöbanan så har vi från skolans håll kontaktat dem och påtalat problemet med att bussarna inte håller tidtabellen och de har lovat att se över rutinerna och jobba på förbättring, bra om ni vårdnadshavare också kontaktar SL om det uppstår problem.

Jag vill också passa på att påminna er om att fylla i Skolinspektionens enkät senast den 24 februari, den vänder sig till alla vårdnadshavare. Om ni har tappat bort mailet med länk och kod så kan ni följa denna länk.

Vi ser fram emot en fortsatt givande vårtermin med många roliga aktiviteter.

Ni är som vanligt varmt välkomna att besöka oss under en skoldag eller komma förbi för att äta lunch. Vänligen kontakta skolan på förhand.

Trevlig helg!

Hälsningar
Åsa Ebenhart
Tf rektor Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.