Ansök
Om oss

Rektorn har ordet mars - Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Rektor Åsa Ebenhart berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev mars 2023

Vi har redan kommit till slutet av mars och även om snön kom som en uppfriskande överraskning så ser vi fram emot ljusare tider.

Terminen hittills har innehållit ett intensivt arbete där eleverna arbetar på för att nå sina mål. Årskurs 9 har avslutat ett filmprojekt som har varit ett ämnesöverskridande arbete mellan bild, musik och engelska, mycket uppskattat! Vi är också i full gång med de nationella proven för årskurs 6 och 9 och genomförandet har fungerat fint. Våra föräldramöten är också igång och genomförs på lite olika datum, inbjudan kommer genom handledarnas veckobrev. Årskurs 5 och 6 genomförde sina möten i veckan, stort tack till er som kunde delta.

På torsdag 6 april är det en halv studiedag och skoldagen är slut efter lunch, Klubben kommer att vara öppen som vanligt till klockan 16.00, därefter väntar ett avkopplande påsklov.

Terminsprognos
Vecka 16 skickar vi ut terminsprognosen. Den innehåller en prognos för hur eleven ligger till i förhållande till sin målsättning. Det är viktigt att poängtera att det bara är en prognos och inte några definitiva betyg eller terminsomdömen. Terminsprognosen är alltså ingen garanti för att eleven ska nå de mål eller betyg som står i prognosen, utan visar ett nuläge. Resultatet kan bli både högre och lägre, men den ger ändå en signal om elevens situation och möjlighet att nå sina terminsmå, om eleven är på rätt väg mot sitt mål helt enkelt. Veckan därefter får eleverna möjlighet att boka in sig hos respektive ämneslärare för samtal kring prognosen och de olika ämnena.

Vecka 17 - vårens bilfria vecka
Vi kommer att delta i Nacka kommuns projekt “Gå och cykla till skolan” och därmed den så kallade bilfria veckan. Tanken med en bilfri vecka är att fler barn och vuxna ska prova andra sätt att ta sig till skolan än att åka bil. Om fler går och cyklar hjälps vi åt att skapa en bättre och säkrare trafikmiljö kring skolorna. Måndag 24 april klockan 12.00–15.00 finns en cykelmekaniker hos oss för att hjälpa till med service och mindre justeringar. Mer information om veckan kommer i handledarnas veckobrev inom kort.

Enkäter
Vår enkätperiod för vårdnadshavare och elever är nu genomförd och vi tackar er som tog er tid att svara på den. Resultatet är viktigt för oss i vårt arbete så att vi kan skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldraråd
Till sist, terminens föräldraråd kommer att genomföras torsdag 4 maj kl 18-19.30 på skolan. Ni är varmt välkomna att delta och även att maila in punkter som ni vill att vi tar upp. Kallelse och dagordning skickas ut till er representanter en tid före mötet.

Trevlig helg!
Hälsningar
Åsa Ebenhart
Tf rektor Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.