Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Spånga

Rektor Gunilla Persson berättar om händelser på skolan.

December 2019

Hej alla elever och föräldrar!

Nu börjar terminen närma sig slutet och det är bara några dagar kvar innan det är dags för julledighet. Som vanligt går en termin fort. Det är viktigt att spegla sig i det som man lyckats åstadkomma under terminen och ge sig själv en klapp på axeln. Ofta rusar vi bara på i livet och glömmer att reflektera kring de framgångar och positiva saker vi lyckats med.

Terminen som gått
Under sommaren byggde vi om redaktionerna och gjorde de mer ljudanpassade för att förbättra arbetsmiljön i workshop. Vi köpte också in nya möbler för att få fler olika typer av arbetsplatser. På det stora hela tycker vi att det blev mycket lyckat och hoppas att kunna fortsätta att renovera ett plan till under nästa sommar.

Vi gjorde om vårt schema och lät eleverna bestämma sitt schema i början av terminen. Vi har också infört närvarokontroll under workshop-tid. Detta har de flesta elever tyckt varit skönt eftersom det har varit tydligare var de ska vara och när. Det har dock funnits möjlighet till justeringar utifrån behov för att inte minska flexibiliteten.

Vi har som vanligt haft flera studiebesök från Holland och även haft elevutbyte med både Indien och England. Det har såklart även hänt en massa andra saker under terminen som jag skulle kunna skriva om.

Skolmaten
Som jag tidigare har informerat er om har vi haft en hel del problem med vår nya matleverantör Närda. Vi har under höstterminen arbetat intensivt för att få arbetet att fungera men dessvärre har det inte blivit tillräckligt bra. Från och med den 1 januari kommer vi att byta matleverantör till Skola & Idrott som vi hade föregående läsår. Jag vill också passa på att tacka er för ert tålamod kring den matsituation vi har haft.

Skolavslutning och skolstart
Skolan slutar onsdag 18 december, exakta tider skickas ut av respektive arbetslag.

Vårterminen inleds den 8 januari och som vanligt går eleverna i skolan till och med lunch de första två veckorna då vi har utvecklingssamtal under eftermiddagstid. Inbjudan får ni via handledaren.

Kvarglömda kläder
Vi har en hel del kvarglömda kläder efter terminen. Vi kommer under sista veckan lägga fram alla dessa så ni har möjlighet att komma förbi om ni saknar något. Kläderna kommer ligga kvar under utvecklingssamtalsdagarna. Senare under våren kommer vi skänka bort kläder som ingen vill kännas vid.

Jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Gunilla Persson, rektor Kunskapsskolan Spånga