Rektorn har ordet juni - Kunskapsskolan Spånga

Rektor Gunilla Persson berättar om händelser på skolan.

Hej alla föräldrar och elever!

Nu är det bara några dagar kvar av det här läsåret och vi lär nog alla minnas framför allt vårterminen. Jag tycker att vi ändå löste det på bästa sätt tillsammans, trots att både många elever och lärare har varit frånvarande i perioder. De här sista dagarna på terminen har inte heller riktigt varit som vanligt men det går ju att göra roliga utflykter i närområdet. Skolvavlutningen blir också lite annorlunda i år, då varje basgrupp firar för sig förutom årskurs 9 som träffas tillsammans utomhus. Tider för detta har gått ut i respektive veckobrev. Tyvärr kan vi inte ta emot några gäster i år, det hoppas jag att ni har förståelse för.

Ombyggnation av skolgården
Direkt efter skolavslutningen börjar vi en ombyggnation av skolgården och som vi räknar med ska vara klar till skolstart. Det kommer att bli betydligt större möjlighet till olika rastaktiviteter och skolgården anpassas mer för eleverna på både skolans fram- och baksida.

Medarbetare
Som vanligt så är det några i personalen som slutar och information om eventuellt byte av handledare har gått ut med veckobreven. Glädjande nog har vi flera behöriga sökande till de lediga tjänsterna så det ser ut som om vi har full personalstyrka på plats vid läsårsstart. Men vi tackar speciellt Johan Wirstedt som har haft ett vikariat som biträdande rektor för Gabriela Babic när hon har varit föräldraledig. Gabriela är nu tillbaka i tjänst och Johan börjar som biträdande rektor på Kunskapsgymnasiet Globen.

Elev- och föräldraenkät
Vi har nu fått resultatet från elev- och föräldraenkäterna som genomfördes i mars och det visar ett fortsatt högt förtroende för vår skola och arbetssätt vilket vi är oerhört glada över. Vi ser att eleverna är nöjda med sina handledare och att de trivs i skolan. Ni föräldrar är också väldigt nöjda med era barns handledare och tycker att ni får tillräckligt med information om ert barns skolgång. Vi ser dock att det är stor skillnad mellan nöjdheten i olika frågor och årskurser så det försöker vi att ta reda på vad det kan bero på och vad vi kan göra så att alla blir lite nöjdare. En ganska stor förändring som vi arbetar på inför nästa läsår är att organisera oss mer utifrån stadierna, alltså årskurs 4-6 och 7-9, vilket i sig är naturligt. Efter skolavslutningen kommer vi att arbeta vidare och se vad vi behöver utveckla i undervisningen och den personliga handledningen inför nästa läsår för att vässa kvaliteten ytterligare.

Jag vill till sist speciellt tacka alla er elever och föräldrar i årskurs 9 för er tid här och jag önskar eleverna ett riktigt varmt lycka till på gymnasiet! Men jag vill också tacka alla er andra för det här läsåret och önskar er en riktigt fin sommar!

Preliminärt kalendarium läsår 20/21
Ht-20