Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Spånga

Rektor Gunilla Persson berättar om händelser på skolan.

December 2020

Hej alla elever och föräldrar!

Nu är det bara ett bara en vecka kvar på en termin som inte riktigt blev som vi hade hoppats på. Den här tiden brukar vara fylld av olika sociala evenemang med adventsfirande, Lucia, skolavslutning och en väntande julledighet tillsammans med många nära och kära. Istället är det en tid av oro och ovisshet och man ser inget riktigt slut på det men framgången med olika vaccin ger ändå lite hopp i allt det svåra. Terminsslutet innebär som alltid en del stress för både elever och medarbetare men i år är det kanske lite värre än vanligt. Vi har under terminen haft stor frånvaro av både elever och personal, så nu är det viktigare än någonsin att vi hjälps åt så att eleverna känner att de lyckas och att stressen inte blir för stor för någon.

Covid-19
När det gäller covid-19 har vi försökt att anpassa verksamheten så gott det går utan att det ska påverka undervisningen allt för mycket. Jag har blivit intervjuad av skolinspektionen kring hur vi har hanterat hela situationen kring pandemin och de hade inga anmärkningar vilket känns väldigt bra och är ett fint kvitto på att vi har gjort rätt åtgärder. Några av de åtgärder vi har gjort är att till exempel ha olika start- och sluttider på olika platser, handsprit finns utplacerade runt om i huset, vi har begränsat närvaron på arbetsplatsen för personalen till tid som är nödvändig, dvs elevtid, alla möten för personal och vårdnadshavare hålls digitalt och en hel del annat.

Jag vill återigen påminna om vikten av att elever stannar hemma vid minsta symtom och också om någon i hemmet är bekräftad positiv till covid-19 så ska man numera också vara hemma. Smittskydd Stockholm vill också att ni hör av er till mig om någon elev har testat positivt för att jag ska kunna skicka ut information och vara behjälplig med smittspårningen.

Antagning och informationsmöten
Vi börjar snart vår antagning av nya elever inför nästkommande läsår. Vi kommer till nästa läsår ta in två basgrupper i årskurs 4, en i årskurs 5 och tre i årskurs 6 . Det blir lite annorlunda i år när vi inte kan erbjuda fysiska informationsmöten på skolan på men vi har uppdaterat informationen på vår hemsida med bland annat ett par filmer om skolan som ni hittar här: Informationsmöte och öppet hus. Tipsa gärna intresserade vänner och bekanta om att gå in där!

Vecka 51 och vecka två.
Som ni förstår så kommer det inte att bli något traditionellt Lucia-firande eller julavslutning årskursvis i år. Information om vilka tider och aktiviteter som gäller för årskurserna meddelas av arbetslagen i ordinarie veckobrev. Utvecklingssamtalen i januari kommer även den här gången att ske digitalt och inbjudan kommer att skickas ut av respektive handledare. Även om det så klart är tråkigt att vi inte kan träffa er vårdnadshavare på plats så kan vi se från höstens utvecklingssamtal att samtalen digitalt håller mycket god kvalitet.

Nu håller jag tummarna och tvättar händerna för att vi alla ska hålla oss friska och få möjlighet för återhämtning under helgdagarna. Tänk på att vintersolståndet infaller den 21/12 i år och därefter blir dagarna på norra halvklotet drygt tre minuter längre per dag och vi går mot ljusare tider. Det gör i alla fall mig lite glad!

Jag tackar för alla för gott stöd och samarbete under en tid fylld av utmaningar och önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Gunilla Persson
Rektor Kunskapsskolan Spånga