Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Spånga

Rektor Gunilla Persson berättar om händelser på skolan.

2021-02-25

Hej alla föräldrar och elever!

Terminen har rullat igång fort och otroligt nog så är det i dagarna ett år sedan vi drabbades av pandemin. Att läget fortfarande skulle vara lika allvarligt var nog något de flesta av oss inte förutsåg förra februari. Sedan terminsstart har vi haft distansundervisning på ett rullande schema och gjort flera anpassningar för att minska smittspridning. Peppar, peppar så har det gått bra hittills även om vi allra helst vill ha eleverna på plats i skolan varje dag.

Vecka 10-11 för årskurs 7-9
Som ni säker har hört rekommenderar nu Smittskydd Stockholm distansundervisning under vecka 10 för årskurs 7-9. Vi kommer att följa deras rekommendationer och exakta tider och vad som gäller för varje årskurs finns det mer information om i veckobrev inför vecka 10. Precis som tidigare så har handledarna och skolans elevhälsoteam en dialog kring vilka elever som har behov av att vara på skolan och jag ber er att ni hör av er om era barn inte kan delta i distansundervisning hemifrån så löser vi det. Eleverna i årskurs 7-9 har möjlighet att hämta matlåda vid köksdörren 11.45-12.30 varje dag. Maila gärna elisabeth.johansson@kunskapsskolan.se i förväg, särskilt viktigt att tänka på om du önskar specialkost.

Under vecka 11 hoppas vi kunna återgå till att ha delvis distansundervisning men det får vi återkomma till när det närmar sig.

Övergripande riktlinjer för samtliga elever gällande Covid-19
Är eleven frisk, symptomfri och inte ska ha distansundervisning är den välkommen till skolan. Men känner den sig hängig eller sjuk ska vårdnadshavare sjukanmäla via skola24 och eleven är välkommen tillbaka till skolan efter att ha varit symtomfri i 48 timmar. Elever som bor tillsammans med någon som har konstaterats med Covid-19 ska stanna hemma i sju dagar och testas utifrån vårdens instruktioner. Jag vill också påminna er föräldrar om att höra av er till mig om ert barn testat positivt för Covid-19, detta för att underlätta smittspårningen.

Nu i sportlovstider vill jag också påminna er om de rekommendationer som gäller vid hemkomst från utlandsresa. Man rekommenderas att vid hemkomst från utlandsresor snarast testa sig för Covid-19 och igen efter fem dagar från hemkomst. Folkhälsomyndigheten rekommenderar även att man stannar hemma och undviker sociala kontakter utanför hemmet i sju dagar från hemkomst, oavsett vad man får för testresultat. Elever som har varit utomlands ska alltså inte komma till skolan förrän efter sju dagars karantän.

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
Nu är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldraenkäten startar måndagen den 8 mars och sista svarsdagen är den 21 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.

Preliminärt kalendarium 21/22
ht-21
17/8 Skolstart för nya elever
18/8 Skolstart för övriga elever
1-5/11 Höstlov
21/12 Terminens sista dag

vt-22
10/1 Terminsstart för samtliga elever
28/2-4/3 Sportlov, v.9
11-14/4 Påsklov, v.15
27/5 Lov - Kristi Himm.
15/6 Läsårets sista dag

Stort tack för er fortsatta förståelse för snabba förändringar och hör av er om ni har några funderingar!

Med vänlig hälsning,
Gunilla Persson, rektor Kunskapsskolan Spånga