Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Spånga

Rektor Gunilla Persson berättar om händelser på skolan.

Hej alla elever och vårdnadshavare!

Nu har vi varit igång i några veckor och vi är så glada att samtliga elever och årskurser kan vara på skolan på heltid.

Covid-nytt
Det är fortsatt så att det bara är friska och symtomfria elever och medarbetare som är välkomna till skolan. Vi har haft stor frånvaro till och från bland elever och personal men nu verkar det ha lugnat sig lite. Jag tar den höga sjukfrånvaron som ett tecken på att alla följer de allmänna råden om att stanna hemma vid symtom! Tack för det!

Jag har fått flera frågor om vaccination för våra elever. Folkhälsomyndigheten har gått ut med att 12-15 åringar ska vaccineras efter höstlovet. Region Stockholm kommer öppna upp för vaccination av den åldersgruppen på vaccinationsmottagningar redan innan det. De kommer också ta fram en plan för att kunna vaccinera elever på skolor. Exakt hur vaccinationen på skolorna ska gå till har de inte beslutat ännu. Det som händer den 29 september är steg fyra av fem i avvecklingen av restriktionerna i samhället. Det är alltså inte helt över, vissa restriktioner och rekommendationer kommer att finnas kvar, exempelvis att man ska stanna hemma vid symtom och testa sig. Mer information om hur vi på skolan kommer att hantera frågor kring covid-19 efter den 29 september återkommer vi med när vi vet mer.

Nu kan du logga in i Kunskapsporten som vårdnadshavare
Nu lanserar Kunskapsskolan möjligheten för dig som vårdnadshavare att logga in i Kunskapsporten och ta del av bland annat ditt barns loggbok. Syftet är att underlätta för dig som vårdnadshavare att följa ditt barns skolgång.

Gör så här:

1. Gå till Vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med Mobilt BankID.
  3. Klart!

På sidan du som vårdnadshavare först kommer till i Kunskapsporten finns tips för att komma igång och hitta rätt. För dig som har fler än ett barn hos oss finns möjlighet att välja vilket av dina barn du vill se information för. Saknar du BankID kan du logga in med ditt barns inloggningsuppgifter.

Har du frågor?
Behöver du hjälp att hitta i Kunskapsporten är det en god idé att fråga ditt barn.

För teknisk support, synpunkter och förslag på förbättringar, kontakta: vardnadshavarinloggning@kunskapsskolan.se.

Skolkläder via Skolgarderoben
Kunskapsskolan har i samarbete med Skolgarderoben tagit fram en kollektion med kläder och väskor etc. Allt har Kunskapsskolans logga förtryckt och det går även att beställa med ett extra namntryck.

Kläderna beställs av er vårdnadshavare med hjälp av länk www.skolgarderoben.se/kunskapspanga All kommunikation kring beställning såsom betalning, storlekar och andra frågor besvaras av Skolgarderoben. Leverans kommer att ske till skolan vecka 45 där eleven får hämta ut sin beställning. Notera att 4 oktober är sista datum för beställning.

Betygsprognos
Redan nästa vecka börjar vårt arbete med betygsprognosen som är en viktig del för att arbeta långsiktigt mot elevernas målsättning och resultat men också för att utvärdera vår undervisning. Ni som vårdnadshavare får gärna hjälpa till genom att titta i era barns eds och loggbok om de har redovisat något eller inte, annars börjar det bli dags för det.

Sist, men inte minst, hösten är här och med det regnet. Vi ser helst att eleverna har på sig inneskor i skolan så att vi slipper blöta fotspår inomhus.

Hör av er om ni har några funderingar!

Med vänlig hälsning,
Gunilla Persson, rektor