Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Spånga

Rektor Gunilla Persson berättar om händelser på skolan.

December 2021

Hej på er!

Nu har vi gått in i slutspurten för terminen och snön ligger härligt vit utanför fönstret när jag skriver detta. Fantastiskt om den kan ligga kvar några veckor och vågar vi kanske drömma om ett vitt vinterlov?! Vi är nog alla lite trötta och längtar efter lite ledighet och tid med nära och kära.

Rekommendationer covid-19
Hur glada vi än är att vara tillsammans och ha en vanlig skolvardag så är pandemin inte över och nya rekommendationer och restriktioner införs igen. Det är viktigt att vi fortsätter att hålla de rekommendationer som finns. Många är förkylda och för att undvika smittspridning är det viktigt att alla på skolan stannar hemma vid minsta symtom.

• Elever med symtom stannar hemma och testar sig för covid-19.
  • Vid negativt svar på ett PCR-test är man välkommen tillbaka till skolan när man är frisk och allmäntillståndet tillåter. Man ska ha varit feberfri i minst ett dygn.
  • Vid positivt svar på ett PCR-test är man välkommen tillbaka till skolan när man tillfrisknat och minst sju dygn har gått sedan första symtom. De två sista dygnen ska ha varit feberfria och med gott allmäntillstånd. Om man har testat positivt och inte har symtom räknas sju dygn från den dag testet togs. Vid positivt svar ska elever eller vårdnadshavare informera rektor för att smittspårning ska kunna genomföras.
  • När en person i ett hushåll är konstaterat sjuk i covid-19 gäller att övriga i hushållet ska vara hemma i minst sju dagar och testa sig, detta gäller oavsett om man är vaccinerad eller inte. Enda undantaget från så kallad familjekarantän är personer som under de senaste 6 månaderna har haft bekräftad covid-19.

Lucia och skolavslutning
Luciadagen firar vi måndagen den 13 december med hjälp av några elever i årskurs 4 och 5 som framträder under skollunchen. På grund av att vi inte visste tidigare på terminen hur det skulle bli med åtgärderna kring covid-19 så har vi inget större Luciatåg i år. Det samma gäller för skolavslutningen, att den blir i enklare form och basgruppsvis. Arbetslagen återkommer med exakta tider.

Antagning till nästa läsår
Under november, december och januari håller vi informationsmöten för blivande årskurs 4, 5, 6 och 7. Det kan vara bra att veta att till hösten 2022 har vi 46 platser i årskurs 4, 23 i årskurs 5, 23 i årskurs 6 och 23 platser i årskurs 7. Antagningsbeskeden kommer att skickas ut via mejl under slutet av januari. Hör gärna av er till vår koordinator Suzi om ni har frågor kring kö och antagning.

Skolstart januari 2022
10 januari startar vi som vanligt terminen med introduktionsschema på förmiddagarna och utvecklingssamtal efter lunch. All information om detta kommer från respektive handledare i samband med avslutningen.

Preliminärt kalendarium vt-22
10/1 Terminsstart för samtliga elever
31/1 Studiedag (eleverna lediga)
28/2-4/3 Sportlov, v.9