Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Spånga

Rektor Gunilla Persson berättar om händelser på skolan.

Januari 2022

God fortsättning och välkomna till en ny termin!

Jag hoppas att ni alla har fått lite ledigt under helgerna och åtminstone varit någorlunda friska. Restriktioner har nu blivit en del av vardagen och undervisningen kommer förhoppningsvis att ske som vanligt. Vi skall fortfarande vara försiktiga genom att ta vårt ansvar kring att hålla avstånd så gott det går, tvätta händerna och använda handsprit och framförallt stanna hemma vid symtom eller sjukdom som halsont, förkylning och feber.

På grund av mycket hög testbelastning har region Stockholm tillfälligt ändrat sina testrekommendationer. De rekommenderar nu endast personer med symtom att testa sig för covid-19. Om man är en så kallad nära kontakt utan symtom behöver man alltså just nu inte testa sig, det samma gäller om man är en hushållskontakt utan symtom. Övriga rekommendationer gäller dock fortfarande. Läs gärna mer om regionala rekommendationer på 1177.se.

Vad gäller om man testar positivt för covid-19?
Jag ber er vårdnadshavare att ni mailar mig samt handledaren om ert barn testar positiv för covid-19. Vi är behjälpliga med smittspårningen om det finns en risk för smittspridning på skolan. Vi informerar de elever och medarbetare som kan ha utsatts för smitta och som definieras som en nära kontakt till den bekräftat sjuka. En person som har testats positivt för covid-19 ska stanna hemma i minst sju dagar från första symtom, de två sista dagarna ska vara feberfria och med ett gott allmäntillstånd.

Definition nära kontakt: En person som varit inom 2 meter av en bekräftat sjuk person i minst 15 minuter under den smittsamma perioden, vilket är inom 48 timmar innan första symtom alternativt 48 timmar innan test genomfördes om personen är asymtomatisk.

Vad gäller om en familjemedlem testar positivt för covid-19?
Om någon i hushållet testar positivt för covid-19 ska resten av familjen stanna hemma i sju dagar räknat från den dagen familjemedlemmen testade sig. Endast personer som haft bekräftad covid-19 de senaste sex månaderna undantas från detta, förutsatt att de är symtomfria.

Nationella prov
Denna termin stundar nationella prov för eleverna i årskurs 6 och 9. Först ut är årskurs 6 som redan vecka 6 kommer ha sina första prov i svenska. Här finns en länk med information om proven och vilka provdatum som gäller. Som vanligt beviljar vi inga ledigheter vid nationella prov.

Kalendarium vt-22
10/1 Terminsstart
31/1 Studiedag (eleverna lediga)
28/2-4/3 Sportlov, v. 9
11-14/4 Påsklov, v.15 (18/4 Annandag påsk ledigt)
29/4 Halv studiedag (eleverna lediga efter lunch)
27/ 5 Lov (Kristi Himm)
15/6 Läsårets sista dag

Till sist en önskan om att eleverna har inneskor i skolan, det blir en så mycket bättre arbetsmiljö för oss alla om vi tar av oss ytterskorna när vi kommer in i skolan.

Gunilla Persson
rektor, Kunskapsskolan Spånga