Ansök
Om oss

Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Spånga

Rektor Gunilla Persson berättar om händelser på skolan.

December 2022

Hej alla elever och vårdnadshavare!

Ännu en termin är snart till ända och både elever och personal, och säkert ni föräldrar, längtar efter lite julledighet.

Ny läroplan och betygsättning
Som ni vet har vi sedan i somras en ny läroplan och nya betygskriterier i alla ämnen. I länken kan ni se en tydlig och informativ film från Skolverket om hur lärare sätter betyg.

Filmen är cirka 5 minuter lång. Hur sätter lärare betyg?

Workshop-bokning
I januari lanserar vi ett nytt verktyg på Kunskapsporten, workshopbokning. Det innebär att eleverna kan boka in sig på en workshop och på förhand skriva till lärarna vad de ska arbeta med, om de behöver hjälp eller om de vill redovisa. Detta verktyg tror vi kommer att öka kvaliteten på våra workshops ytterligare och något vi länge har eftersökt. Manual finns bifogat i detta mail.

Ny frånvarorapportering
I anslutning till ovan nämnda förändring kommer vi också att ändra frånvarorapportering för er vårdnadshavare. Som vårdnadshavare på Kunskapsskolan går ni in på följande länk: vardnadshavare.kunskapsskolan.se och loggar in via bankID. Detta innebär bland annat att eleverna inte kan frånvaroanmäla sig själva och att ni vårdnadshavare får ett mail vid varje pass som era barn har olovlig frånvaro under skoldagen. Manual finns bifogat med detta mail.

Föreläsning för elever och vårdnadshavare i januari
Som ni säkert har sett i veckobreven blir ni alla inbjudna till en viktig föreläsning om respekt, språkbruk och bemötande. Alla elever kommer att ha en temadag om värdegrund och för att vi gemensamt ska kunna jobba med detta blir alla ni vårdnadshavare inbjudna till en engagerande kvällsföreläsning. Tisdag 17/1 kl.18.00-19.00 är ni som är vårdnadshavare till elever i årskurs 4-6 välkomna och torsdag 19/1 18.00-19.00 är ni som är vårdnadshavare till elever i årskurs 7-9 välkomna.

Julavslutning och terminsstart
Torsdag den 22 december är det julavslutning för alla elever. I samband med avslutningen får de även sina terminsbetyg. Terminsbetyg ges i de ämnen som eleven läst under terminen och är en avstämning av elevens aktuella kunskaper. Vid utvecklingssamtalet i januari kommer eleven tillsammans med handledare och vårdnadshavare gå igenom terminsbetygen. Att eleven inte uppnått ett eller flera av sina mål kan vara en signal om att strategierna behöver förändras och utvecklas men det kan också bero på att målet inte varit rimligt och behöver ändras. Elever kan också ha överträffat sina uppsatta terminsmål och kan då behöva justera sina mål utifrån det.

Vi startar igång vårterminen onsdag den 11 januari. Under de första skoldagarna kommer eleverna som vanligt att ha kortare skoldagar då vi har utvecklingssamtal på eftermiddagarna. Mer information och inbjudan till dessa kommer via handledarna.

Jag tackar för denna termin och önskar er alla en riktigt God Jul!

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.