Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Täby

Rektor Niklas Åkerblom berättar om händelser på skolan.

Augusti 2019

Ett långt sommarlov är över och vi blickar äntligen fram mot ett nytt läsår. Samtliga elever börjar som bekant 19 augusti, alla nya elever klockan 09.00 och de som har gått hos oss tidigare klockan 10.00. Eleverna kommer att spendera förmiddagen med sina respektive handledare och slutar efter lunch.

Resterande del av första veckan börjar alla elever 08.30 och slutar efter lunch. Under alla eftermiddagar sitter samtliga handledare i utvecklingssamtal tillsammans med er vårdnadshavare och era barn. Tider för dessa samtal har skickats ut av respektive handledare. Klubben är öppen från 11.30 - 16.30 under hela v.34.

V.35 sätter vi igång med ordinarie schema.

Sjukanmälan
Kunskapsskolan använder Skola24 för att registrera elevernas närvaro.

Sjukanmälan heldag för elever görs till telefonnummer: 0515-869 05. Sjukanmälan ska göras varje dag innan första lektionen.

Frånvaro del av dag (till exempel läkarbesök) rapporteras in i skola24 av vårdnadshavare.

Hälsoprofil
Som tidigare meddelats kommer skolan i år att ha en hälsoprofil. Vi kommer att servera hälsosam frukost till självkostnadspris för de som elever önskar. Starten för frukosten kommer dock att vara under september månad då vi har ny matleverantör och kökspersonal som behöver lite tid för att förbereda detta. Vi återkommer med startdatum när det närmar sig. Hälsoprofilen kommer även att erbjuda extra rörelsepass med fokus på rörelseglädje och pulshöjande aktiviteter i anslutning till skoldagen.

För årskurs 4-6 kommer nämnda aktiviteter äga rum:
Tisdag-torsdag klockan 14.15-15.00.

För årskurs 7-9 kommer nämnda aktiviteter äga rum:
Tisdag-torsdag klockan 08.15-09.00.

Vi startar igång med de extra rörelsepassen v.35 och eleverna anmäler sig på listor i skolans reception.

Utöver de extra rörelsepassen kommer alla skolans elever ha två idrottspass varje vecka vilket är en förändring från tidigare läsår.

Några hållpunkter första månaderna.
19/8 Elevernas första skoldag.
26/8 Ordinarie schema drar igång.
27/8 Premiär för extra rörelsepass på skolan.
16-18/9 Skolfotografering.
9/10 Studiedag.
18/10 Mitterminsinformation skickas ut till vårdnadshavare.
22/10 Uppföljning mitterminsrapport på skolan årskurs 7-9
23/10 Uppföljning mitterminsrapport på skolan årskurs 6.

Det är med stor glädje som vi äntligen välkomnar er tillbaka till ett nytt läsår.

Vänligen,
Niklas Åkerblom