Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Täby

Rektor Niklas Åkerblom berättar om händelser på skolan.

Hej,

De första veckorna ligger bakom oss och vi har haft många nya fantastiska elever att lära känna. Det tar alltid lite tid vid varje läsårsstart innan grupperna sätter sig och vi medarbetare vet hur vi ska lägga upp undervisningen på bästa sätt för varje enskild individ. Nu börjar dock alla elevers personliga schema ta form och alla börjar blir alltmer bekväma både i skolans lokaler och arbetssätt. I årets uppstart förundras vi över att så många nya elever så snabbt kommit in i Kunskapsskolans arbetssätt!

Vi har haft en del vårdnadshavare på besök och det är alltid trevligt när ni uppmärksammar skolans fina studiero. För studieron är fantastisk i de flesta grupper och vi är medvetna om att vi måste strukturera annorlunda i enstaka grupper för att få till samma studiero som i övriga grupper.

Vi tackar även er vårdnadshavare som deltog i skolans konceptutbildning. Det är när vi jobbar tillsammans som vi når allra bäst resultat.

Skolmaten
Som ni vet började vi den här terminen med vårt nya måltidskoncept tillsammans med vår nya leverantör Närda. Vi har tyvärr stött på flera olika problem nu i uppstartsfasen.

Vi har arbetat intensivt med att lösa problemen på Kunskapsskolan centralt och lokalt. Vi har en tät dialog med Närda för att skyndsamt lösa matleveranserna, upplägg för uppvärmning och för att säkerställa att vi får all specialkost vi har beställt. Vi är självklart mycket missnöjda med denna uppstart och att Närda inte har levererat det de har lovat men vi ser också att det kommer bli väldigt bra när allt har satt sig. Det är framför allt den vegetariska maten och specialkosten som vi fortsatt för en kontinuerlig dialog med Närda om.

Frukost
Från och med måndag v.38 kommer vi att servera frukost till de elever som önskar. Tiden för frukosten är 08.10-9.00. Frukosten serveras till självkostnadspris och eleverna kan antingen köpa “melliskort” där de får äta 10 gånger för 150kr eller betala 15 kr/måltid. Det fungerar även med swishbetalning för de som har möjlighet till det.

Rörelsepass
Vi har i uppstarten provat en mängd olika aktiviteter med varierande intresse från elevernas sida. I dagsläget har sex pass i veckan varit för mycket och vi kommer att prova att ha fyra extra rörelsepass framöver, två för årskurs 4-6 och två för årskurs 7-9. Dagarna för detta är tisdag och torsdag. Skulle intresset för rörelsepassen öka kommer vi återgå till sex pass i veckan. Vi vet hur viktigt det är att eleverna regelbundet rör på sig för att de ska orka koncentrera sig i skolan och nå höga resultat därför uppskattar vi om ni peppar era barn att delta.

Skolan har ett konto på facebook där vi delar med oss av info samt ger er möjlighet att få en inblick i ert barns vardag i skolan. Bland annat får ni se skolans två nya arbetsplatser som är en del av skolans hälsoprofil. Ni hittar vår sida via denna länk gå gärna in där och följ oss!

Skolfoto
Måndag-onsdag nästa vecka (v.38) kommer eleverna ha skolfotografering. Den exakta tiden för just ert barn får ni av barnets handledare.

Vi ser fram emot det fortsatta läsåret!

Vänligen,
Niklas Åkerblom