Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Täby

Rektor Niklas Åkerblom berättar om händelser på skolan.

Hej,

Det har nu blivit november och i vanlig ordning är det hög tid för månadens rektorsbrev. Tack för att ni tar er tid och håller er uppdaterade om vad som händer på skolan!

Prao
Årskurs 8 har prao nu under v.47 och nästa vecka är det dags för årskurs 9. Vi har detta läsår valt att lägga de muntliga nationella proven i samband med prao och årskurs 9 genomför sina prov v.47. Under v.48 är det sexornas tur att genomföra sina.

De muntliga delarna av nationella provet i moderna språk sker under v.50.

Matleverantör
En del av er vårdnadshavare har hört av er till mig i uppskattning över vår nuvarande matleverantör. Lite fler av er har hört av sig och meddelat att deras barn inte är nöjda. Vi har i elevrådet ett matråd som tillsammans med mig och medarbetarna som arbetar i köket jobbar för att utveckla allt som rör lunchserveringen.

Vi som arbetar på skolan ser att leverantören fortsatt behöver utveckla den vegetariska maten samt några saker runtomkring som inte direkt påverkar elevernas mat. Skolan för kontinuerligt en dialog med leverantören angående dessa frågor.

Betyg och omdömen
Den 12/12 har vi studiedag på skolan. Den dagen sätter lärarna betygen och omdömena för året. Eleverna har alltså fram tills dess att visa kunskaper i respektive ämne. Under v.51 kommer vi ha diverse aktiviteter med eleverna och julavslutningen äger rum den 20/12. Vad gäller detaljerat schema för v.51 återkommer handledarna om detta.

Vi påminner även om att ni hittar vårt kalendarium på hemsidan.

Vi ser fram emot att fortsätta arbeta för att alla elever ska nå sina personliga mål!

Vänligen,
Niklas Åkerblom