Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Täby

Rektor Niklas Åkerblom berättar om händelser på skolan.

Augusti 2020

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår fyllt av glädje och nyfikenhet på nya kunskaper! Känslan under den första dagen var väldigt bra och vi är så glada över att ni valt just vår skola. Vi i personalen har nu jobbat i knappt två veckor med planeringar, ämnesfördjupningar samt arbetat oss samman för att skapa samsyn kring skolans alla processer, men det var först idag när eleverna anlände som skolan blev till den arbetsplats vi alla ser fram emot att gå till.

Under första veckan börjar alla elever 08.30 och slutar efter lunch. Under alla eftermiddagar sitter samtliga handledare i digitala utvecklingssamtal med er vårdnadshavare samt era barn. Tider för dessa samtal har skickats ut av respektive handledare. Klubben är öppen från 11.30 - 16.30 under hela v.34.

Riktlinjer kring Covid-19

• Kunskapsskolan följer Folkhälsomyndighetens, Skolverkets och arbetsmiljöverkets rekommendationer.
  • Alla friska barn ska gå i skolan.
  • Alla barn som uppvisar förkylningssymtom ska sjukanmäla sig och stanna hemma.
  • Barn som vid enklare förkylning stannar hemma och vill studera hemifrån på egen hand ska sjukanmälas till skolan.
  • Idrotten kommer att ske utomhus och ombyte/dusch sker alltid i samband med lektion.
  • Vi har handsprit utställt över hela skolan. Se till att tvätta händerna ofta och använd handsprit.
  • All prao kommer att utgå denna terminen.
  • Skolan tar inte emot externa besökare om det inte är absolut nödvändigt.
  • All skolans undervisning kommer att ske lokalt på skolan eller i närområde.
  • Vi kommer att påminna era barn om social distansering. Gör gärna detta på hemmaplan också.
  • Alla mellanmål kommer att vara portionsförpackade och bestick och dylikt hålls efter ännu mer.

Kunskapsskolan har ett facebookkonto där ni vårdnadshavare kan få en liten inblick i ert barns vardag. Gå gärna in och följ eller gilla för att få uppdateringar under veckorna.
Kunskapsskolan Täby - Home

Sjukanmälan
V.35 drar vi igång med ordinarie schema. Eleverna har då lagts in i skola24 och ni kommer att få sms vid första frånvaron varje dag för ert barn, under förutsättning att ni har lämnat in skriftligt medgivande. För att sjukanmäla ert barn ringer ni på nummer 0515-86905. Detta kan som sagt göras först måndag v.35. Fram tills dess meddelar ni frånvaro till skolans expedition eller ert barns handledare.

När vi drar igång skola24 för läsåret kommer ni att få en aktiveringslänk som ni använder er av. Då kommer även ert barns schema finnas tillgängligt på skola24.

För elevens personliga schema:

Ange id: Personnummer i formatet YYYYMMDDXXXX.

Vi jobbar kontinuerligt med att få igång föräldrainloggning. Vi i Täby är pilotskola för detta projekt. Fram tills att alla nya är inlagda rekommenderar vi att ni använder ert barns inloggningsuppgifter till Kunskapsporten.

Skolans hemsida
På skolans hemsida finns information om vår personal, vårt kalendarium och mycket mycket mer. Håll er gärna uppdaterade där.
Kunskapsskolan Täby

Lovskola
Alla skolor är skyldiga att erbjuda lovskola till de elever som riskerar att inte blir behöriga till nationellt yrkesprogram i gymnasieskola. Vi, på Kunskapsskolan Täby, kommer att förlägga lovskola under höstlovet (15h), sportlovet (15h) och på sommarlovet efter midsommar (20h). Handledare informerar om det är aktuellt för just ditt barn baserat på mitterminsinformationen och betyg. Vid deltagande på lovskola ska blankett lämnas in. Denna får ni av handledare innan lovskolan drar igång.

Konceptutbildning för föräldrar
Ni kommer att bli inbjudna till digital konceptutbildning där ni kan lära er mer om hur ni kan använda våra system för att stötta ert barn i skolarbetet. Konceptutbildningen äger rum tisdag den 1 september 18.00-19.30.

Inneskor
Vi på Kunskapsskolan är rädda om vår innemiljö och rekommenderar att alla elever har inneskor på sig i skolan. Ytterskor är inte tillåtna.

Varmt välkomna till ett nytt läsår!

Vänligen,
Niklas Åkerblom