Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Täby

Rektor Niklas Åkerblom berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev oktober

Vi är nu halvvägs in i höstterminen och ni har fått ta del av ert barns mitterminsrapport och har fått möjlighet att prata med alla ämneslärare eller handledare om hur vi tillsammans ska fortsätta att stötta och hjälpa just ert barn.

Medarbetarna upplever att i princip alla elever har en väldigt hög grad av studiefokus och eleverna upplever generellt att de får studiero på skolan. Alla elever har genomfört kortenkäter där de fått bedöma alla ämnen utifrån studiero och tydlighet. Resultaten är redan nu väldigt bra i de flesta ämnen men vi har också fått reda på en del utvecklingsområden. Vi kommer att genomföra en ny kortenkät i november för att säkerställa att vi har lika fantastiska resultat i samtliga sjutton ämnen.

Lovskola
Vi har lovskola öppet för inbjudna elever på höstlovet. Ni behöver ha accepterat förfrågan för att delta på lovskolan och den äger rum måndag-onsdag klockan 09.00-14.30. Vi serverar enklare lunch under dessa dagar. Eleverna får gärna ta med eget mellanmål.

Instagramkonto
Kunskapsskolan i Täby har kompletterat sin facebooksida med att även ha startat ett instagramkonto. Följ gärna detta för att kunna ta del av ert barns vardag på Kunskapsskolan. Kontot heter kunskapsskolan.taby.

Schoolsoft
Kunskapsskolan byter system för elevadministration. Vänligen ta del av informationen i länken och uppdatera era uppgifter så snart ni kan.

Freaky friday
Idag har elevrådet, traditionsenligt, anordnat freaky friday som är en dag på skolan som går i Halloweentema. Det har varit tävlingar, utklädnader, spöklik mat med mycket mera på skolan. Det är även så att elevrådet har bjudit på en del söta saker som ett undantag från vår annars sockerfria miljö.

Muntliga nationella prov
Under höstterminen genomförs de muntliga delarna av nationella proven i årskurs 6 och 9. Vi genomför dessa prov vecka 47,48 och 51. Handledarna kommer att återkomma med mer detaljer.. Inga ledigheter beviljas under denna period.

Vi ser fram emot att fortsätta jobba med era barn efter en skönt höstlov!

Vänligen,
Niklas Åkerblom