Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Täby

Rektor Niklas Åkerblom berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev november

Hej,

Vi närmar oss första advent och det är med blandade känslor vi jobbar det sista inför jul. Självklart är det fortsatt utmanande med allt kring covid-19 och jag lider med alla drabbade. I skolan är det vidare utmaningar med medarbetare som behöver vara hemma på grund av symtom. Detta gör såklart att alla medarbetare på skolan har haft en utmanade arbetssituation ända sedan mars och jag vill börja med att hylla alla lärare i Sverige i allmänhet och lärarna på Kunskapsskolan i Täby i synnerhet. De gör ett fantastiskt jobb!

Det finns även många positiva känslor jag tar med mig in i december. Att jobba på en skola är bland de bästa arbetsplatser som finns och det är en ynnest att få ta del av flera hundra ungdomars positiva energi. Detta särskilt på Kunskapsskolan i Täby där arbetsmiljön under detta läsår har varit fantastisk. Vi ser ungdomar som är drivna och hungriga på kunskap och som ständigt vill utvecklas. Hatten av för alla våra elever!

Covid-19
De skärpta restriktionerna kommer att ligga kvar under hela terminen. Vi erbjuder möten digitalt men kan tyvärr inte ta emot några besök av er vårdnadshavare just nu. Vi har även tagit beslutet att utvecklingssamtalen i januari kommer att ske via länk. Vi beklagar såklart att vi inte kan träffas just nu då det tillför mycket i dialogen men samtidigt behöver vi begränsa ytorna för smittspridning så mycket vi kan.

Pilotprojekt föräldrainloggning Kunskapsporten
Nu kan alla vårdnadshavare med Mobilt BankID logga in!

Kunskapsskolan genomför ett pilotprojekt, där du som vårdnadshavare får möjlighet att logga in och ta del av bland annat ditt barns loggbok i Kunskapsporten. Syftet är att skapa en smidig kontaktväg mellan skolan och hemmet, där all viktig information finns samlad och lätt går att hitta.

Gör så här:

1. Gå till Vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med Mobilt BankID.
  3. Klart!

På sidan du som vårdnadshavare först kommer till i Kunskapsporten finns tips för att komma igång. För dig som har fler än ett barn på skolan finns möjlighet att välja vilket av dina barn du vill se information för.

Om du inte har tillgång till Mobilt BankID så går det självklart bra att fortsätta logga in med elevens inloggningsuppgifter. Observera att vår personal inte kommer åt elevens privata lösenord, så du måste be ditt barn om detta.

Behöver du hjälp att hitta på Kunskapsporten är det en god idé att fråga ditt barn.

Tove Johnsson på Kunskapsskolans huvudkontor (tove.johnsson@kunskapsskolan.se) svarar på frågor om systemet och pilotprojektet och tar gärna emot synpunkter och förslag på förbättringar.

Viktiga datum sista månaden
10/12 Sista dagen “klubben” är öppen.
11/12 Studiedag. Alla betyg sätts för terminen.
14/12 Värdegrundsdag. Eleverna jobbar med skolans värdegrund.
15-17/12 Städ, utvärdering, teambuildning och aktiviteter i rullande schema.
18/12 skolavslutning
Årskurs 4-5: 08.30-9.30