Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Täby

Rektor Niklas Åkerblom berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev december

Första terminen av läsåret går mot sitt slut. Hälften av eleverna träffar vi nu sista veckan endast över länk, ett annorlunda avslut på en annorlunda termin. Vi är stolta över att ha genomfört terminen med de goda resultat vi uppnått, vi är stolta över våra elever som ibland får bära mycket på sina axlar kring rådande pandemin. Trots rådande omständigheter har det på många sätt varit en mycket bra termin. Studieron är på de allra flesta ställen jättebra och trivseln är väldigt hög, vilket man inte minst såg hos våra åttor och nior som inte ville gå hem i måndags när de skulle hämta sina saker på morgonen.

Sista veckans distansundervisning
Efter lite problem från google i måndags har det löpt på bra och eleverna sköter i regel distansstudierna bra. Vi utgår från att alla elever är på plats på skolan när vi drar igång i januari. Skulle detta ändras kommer vi att återkomma så snart vi får besked från antingen regeringen eller regionens smittskyddsläkare.

Betyg
Då eleverna på högstadiet jobbar sista veckan på distans kommer vi att posta hem alla betyg. Dessa bör vara hos er i början av v.52. Omdömena i åk 4-5 och betygen i årskurs 6 delas som vanligt ut till eleverna på fredag.

I terminsbetygen ska en sammanställning av elevernas ogiltiga frånvaro under terminen presenteras. På grund av ett administrativt fel i vårt nya elevadministrationssystem kommer vi i år inte få till den ogiltiga frånvaron på terminsbetygen. Denna kommer istället presenteras för er vårdnadshavare och elever på utvecklingssamtalet i januari.

Vi på Kunskapsskolan vill passa på att önska er en god jul och ett gott nytt år!

Vänligen,
Niklas Åkerblom