Rektorn har ordet 25 mars - Kunskapsskolan Täby

Rektor Niklas Åkerblom berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev mars

Hej,

Påsklovet närmar sig och mitterminsprognos ligger bakom oss. Jag hoppas att ni har fått tillräckligt med information och givande diskussioner kring just ert barns utveckling i förhållande till sina mål. När vi som skola tittar på prognosen som helhet så ser vi att eleverna, så här i halvtid, är på riktigt god väg att överträffa sina mål vilket är väldigt kul!

Covid-19
Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens och smittskydd Stockholms rekommendationer. Jag har fått en del frågor kring veckan efter påsk, det har inte kommit några rekommendationer kring distansundervisning på heltid för högstadieeleverna i nuläget. Vi tar dock höjd för att en sådan rekommendation kan komma för veckan efter påsklovet, så som det var efter sportlovet, och att den kan komma med kort framförhållning. I dagsläget ser det ut som att vi kommer att bedriva närundervisning på skolan även veckan efter lovet, om situationen förändras kommer vi att informera er så fort som möjligt.

Skärtorsdag
På skärtorsdagen kommer både elever och personal att gå halvdag och sluta efter lunch. “Klubben” är stängd denna eftermiddag. Under denna halvdag har elevrådet planerat diverse påskfirande med både äggjakt och frågesporter på skolan. Man kan med fördel vara påskklädd denna dag för att fira in påsken ordentligt!

Vi i femman
Våra fantastiska elever i årskurs 5 har ju som bekant gått vidare till kvartsfinal i “Vi i femman”. På grund av Covid-19 har denna tävling blivit uppskjuten och planen är att tävlingarna nu genomförs i april digitalt. Vi kommer att återkomma med resultatet vidare i tävlingarna när de är genomförda.

Vänligen,
Niklas Åkerblom