Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Täby

Rektor Niklas Åkerblom berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev augusti

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår fyllt av glädje och nyfikenhet! Känslan under de första dagarna är väldigt bra och vi är så glada över att ni valt just vår skola. Vi i personalen har nu jobbat i knappt två veckor med planeringar, ämnesfördjupningar samt arbetat oss samman för att skapa samsyn kring skolans alla processer, men det var först när eleverna anlände som skolan blev till den arbetsplats vi alla ser fram emot att gå till.

Riktlinjer kring Covid-19

• Kunskapsskolan följer Folkhälsomyndighetens, Skolverkets och Arbetsmiljöverkets rekommendationer för grundskolor.
  • Alla friska barn ska gå i skolan.
  • Alla barn som uppvisar förkylningssymtom ska sjukanmäla sig, stanna hemma och boka tid för testning.
  • Vi har handsprit utställt över hela skolan. Se till att tvätta händerna ofta och använd handsprit.
  • All prao kommer att utgå denna terminen. Vi siktar på att genomföra prao för årskurs 8 och 9 under vårterminen.
  • Skolan tar inte emot externa besökare om det inte är absolut nödvändigt.
  • All undervisning kommer att ske lokalt på skolan eller i närområde.
  • Vi kommer att påminna era barn om social distansering. Gör gärna detta på hemmaplan också.

Kunskapsskolan har ett facebookkonto där ni vårdnadshavare kan få en liten inblick i ert barns vardag. Gå gärna in och följ eller gilla för att få uppdateringar under veckorna.

Kunskapsskolan Täby - Home

Sjukanmälan
Vecka 34 drar vi igång med ordinarie schema. Eleverna har då lagts in i skola24 och ni kommer att få sms vid första frånvaron varje dag för ert barn, under förutsättning att ni har lämnat in ett skriftligt medgivande. För att sjukanmäla ert barn ringer ni på nummer 0515-86905. Detta kan som sagt göras först måndag vecka 34. Fram tills dess meddelar ni frånvaro till skolans expedition eller ert barns handledare.

När vi drar igång skola24 för läsåret kommer ni att få en aktiveringslänk som ni använder er av. Då kommer även ert barns schema finnas tillgängligt på skola24.

För elevens personliga schema:
Ange id: Personnummer i formatet YYYYMMDDXXXX.

Skolans hemsida
På skolans hemsida finns information om vår personal, vårt kalendarium och mycket mer. Håll er gärna uppdaterade där.

Kunskapsskolan Täby

Lovskola
Alla skolor är skyldiga att erbjuda lovskola till de elever som riskerar att inte blir behöriga till ett nationellt yrkesprogram på gymnasiet. Vi, på Kunskapsskolan Täby, kommer att förlägga lovskola under höstlovet, sportlovet och i inledningen av sommarlovet. Handledaren informerar om det är aktuellt med lovskola för just ditt barn baserat på mitterminsinformationen och betyg. Vid deltagande på lovskola ska blankett lämnas in. Denna får ni av handledaren innan lovskolan drar igång.

Föräldrainloggning på Kunskapsporten
Nu har ni vårdnadshavare en egen inloggning till Kunskapsporten. Som befintlig vårdnadshavare har du all information här. Är du ny vårdnadshavare på skolan ser du information kring föräldrainloggning här.

Konceptutbildning för föräldrar
Ni kommer att bli inbjudna till en digital konceptutbildning där ni kan lära er mer om hur ni kan använda våra system för att stötta ert barn i skolarbetet. Konceptutbildningen äger rum tisdag den 31/8 klockan 18.00-19.00.

Inneskor
Vi på Kunskapsskolan är rädda om vår innemiljö och rekommenderar att alla elever har inneskor på sig i skolan. Ytterskor är inte tillåtna.

Skolfoto
Under terminen kommer eleverna få möjlighet att ta skolfoto. I nedan länk finner ni information från fotografen,

Varmt välkomna till ett nytt läsår!

Vänligen,
Niklas Åkerblom