Ansök
Om oss

Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Täby

Rektor Niklas Åkerblom berättar om händelser på skolan.

Februari 2022

Hej,

Det är så att man knappt vågar hoppas men det ser verkligen ut som att vi går mot ljusare tider och att vi snart kan lägga pandemin bakom oss. Trots att början på den här terminen har varit tung med mycket frånvaro är vi glada över att ha kunnat hålla skolan öppen dels denna terminen men även under hela covid-perioden.

Covid-19
Den nionde februari togs majoriteten av åtgärderna mot covid-19 bort. De rekommendationer som finns kvar för allmänheten är att man ska vaccinera sig och att man ska stanna hemma vid symtom. Folkhälsomyndigheten har särskilda rekommendationer för vuxna som är ovaccinerade. Ni kan läsa mer om vad som gäller nu på Folkhälsomyndighetens hemsida. I praktiken innebär förändringarna att allmänheten inte längre rekommenderas testning och att reglerna för nära kontakter och hushållskontakter har tagits bort. Vi är alltså tillbaka till en situation där alla elever och medarbetare är välkomna till skolan så länge man är frisk och symtomfri. Det är vi väldigt glada över!

Här på skolan kommer vi att fortsätta påminna och informera om att eleverna ska tvätta händerna ofta och noggrant, vi kommer också fortsätta ha handsprit tillgängligt där handtvätt inte är möjligt, till exempel i matsalen. Det kommer inte att vara några anpassningar i undervisningen men vi kommer uppmana eleverna att spendera sina raster utomhus. Nu är också besökare välkomna till skolan igen.

Även om restriktionerna har tagits bort har vi sett en större frånvaro än normalt bland både elever och medarbetare de senaste veckorna. Vi kommer därför fokusera på undervisningen kommande veckor och senare i vår hoppas vi kunna återuppta olika typer av trivselaktiviteter. Förordningen som möjliggjort för skolor att gå över till distansundervisning på grund av stor medarbetarfrånvaro gäller terminen ut, men vi hoppas att det inte ska behövas.

Äntligen tror vi oss kunna se slutet på den här pandemin som har påverkat oss så mycket både i skolan och i vår vardag i två års tid!

Komet –utbildning för föräldrar till barn 3-11 år
Välkommen att anmäla dig till Komet. Det är ett föräldrastödsprogram som riktar sig till dig som upplever återkommande konflikter med ditt barn och vill arbeta för att minska bråk, tjat och förbättra familjerelationerna.

Utbildningen består av elva gruppträffar och är kostnadsfri.

Start för utbildningen är tisdag 8 mars.

Läs mer och anmäl dig senast 18 februari på www.taby.se/komet

Skoltidning
Vi är bara några veckor bort till utgivningen av det första numret av vår nya skoltidning som delar av elevrådet intensivt har jobbat med de senaste veckorna. En stor eloge till vårt elevråd som lägger mycket tid och engagemang för att detta projekt ska gå i mål. Vi kommer vid utgivning skicka ut en digital kopia till alla elever samt vårdnadshavare samt lägga ut den på skolans facebooksida.

Romme/Vinteridrottsdag
I dagarna får ni information kring skolans vinteridrottsdag som äger rum 7 mars. Det är ett flertal aktiviteter eleverna kan välja mellan och en av dem är att åka skidor i Romme. Aktiviteten är bara tillgänglig för högstadiet och som sagt får ni mer information av ert barns handledare.

Betygsprognos
Även om det är ett tag kvar vill vi redan nu flagga för att mitterminsrapporten skickas hem till er 25 mars. Veckan efter detta datum följer vi upp prognosen med att ni vårdnadshavare bjuds in till barnets PH-samtal där fokus ligger på att ta sikte på resterande del av terminen med prognosen som grund.

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
Nu är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldraenkäten startar måndagen den 7 mars och sista svarsdagen är den 20 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.

Vänligen,
Niklas Åkerblom
Rektor
Kunskapsskolan, Täby

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.