Rektorn har ordet april - Kunskapsskolan Täby

Rektor Niklas Åkerblom berättar om händelser på skolan.

April 2022

Vårsolen hann bara glimta till innan vintern var tillbaka igen, men visst hann man få en försmak på vad som väntar? Tack alla som har genomfört vår enkät! Era åsikter och uppfattningar om skolan är mycket värdefulla i vårt långsiktiga kvalitetsarbete. Vi inväntar förväntansfullt resultatet på både vårdnadshavar- och elevenkäten, som vi får i slutet av april. Sedan väntar ett analysarbete för oss på skolan men jag kommer också dela med mig av delar av resultatet till er genom kommande rektorsbrev.

Temavecka v.16
Veckan efter påsklovet kommer vi att ha en temavecka på skolan för att uppmärksamma psykisk ohälsa, stress, prestationsångest och andra närliggande teman. Detta är en vecka som elevrådet har initierat vilket vi ser som extra positivt. Det är vanliga skoldagar med inslag av föreläsningar på ovan nämnda tema. Det stora arbetet kommer att ligga under veckans basgruppssamlingar.

Musikstil
Till nästa läsår kommer musikstil att finnas på Kunskapsskolan i Täby. Det innebär att man kan boka kurser för valt intstrument/sång och få sin kurs på plats på skolan i anslutning till skoldagen.

Redan nu kan man hoppa på halvterminskurser om man är intresserad. Det är mycket kort anmälningsdatum för dessa kurser så skynda på att boka vid intresse! Anmälan gör du här.

Bokbytardag
Den 6 april är det dags för vår första bokbytardag! Detta innebär att man gärna får ta med sig en bok hemifrån, får en biljett för varje bok man tar med och som man sedan kan växla in mot en annan bok på bordet om man vill. Det går jättebra att börja lämna in böcker innan själva bokbytardagen. De böcker som blir kvar efter dagens slut kommer hjälpa till att utöka vårt bibliotek.

Följande tider är det öppet i biblioteket på bokbytardagen: 08.15-09.00, 09.50-10.25, 11.10-11.50 och 14.10-14.45.

Vänligen,
Niklas Åkerblom