Ansök
Om oss

Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Täby

Rektor Niklas Åkerblom berättar om händelser på skolan.

Januari 2023

Hej,

vårterminens första månad är snart slut och precis som förra terminen har det varit en bra start. Vi har tagit emot tio nya elever på skolan, främst i årskurs 4 och 7 och alla nya elever har börjat terminen bra.

Vi är klara med analysen av elevernas kortenkät som de gjorde i slutet av förra terminen. Resultatet visar att eleverna är mycket positiva i alla årskurser, de tycker om dina lärare, har nytta av sin handledning och upplever både trygghet och god studiero.Vi är mycket nöjda med detta resultat och vi ser att de satsningar vi gjort för att förbättra verksamheten har fungerat. . Vi kommer såklart att fortsätta arbeta hårt för att våra elever ska fortsätta att trivas och utvecklas.

Den fråga där våra elever inte är lika nöjda handlar om skolmaten. De uttrycker att det är för mycket grytor samt maträtter de inte känner igen. Tillsammans med vår matleverantör, som vi i det stora hela är nöjda med, arbetar vi nu för att så långt som möjligt möta eleverna i detta och ser över vår meny.

För vårdnadshavare i årskurs 6
På uppdrag av Täby kommun gör alla vårdnadshavare i årskurs 6 en enkät som kallas “Våga visa”. Vi önskar såklart att så många av er som möjligt tar er tid att besvara denna. Mer information kring “Våga visa” hittar ni här.

För samtliga vårdnadshavare årskurs 4-9
Samtidigt som tidigare nämnda enkät genomför nu Skolinspektionen en enkät med samtliga vårdnadshavare. Vi vore väldigt tacksamma om ni har möjlighet att besvara denna enkät också. Information om Skolinspektionens enkät hittar ni här.

Kommande höjdpunkter
Våra elever i årskurs 5 har precis deltagit i uttagningen till “Vi i femman” och framtiden får visa om gruppresultatet räcker för ett deltagande i finalen. Det vi vet är att skolan kommer att ha med hela tio elever på mellanstadiet i riksfinal i en matematiktävling samt en elev på högstadiet. Vi önskar alla elever varmt lycka till nästa vecka och oavsett resultat på finalen kommer vi vara stolta över ert deltagande och engagemang.

Vänligen,
Niklas Åkerblom
Rektor
Kunskapsskolan, Täby

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.