Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Trelleborg

Rektor Magnus Dahlberg berättar om händelser på skolan.

Hej,

Jag vill börja med att önska alla välkomna tillbaka till ett nytt och spännande läsår. Det är med stor glädje jag skriver läsårets första rektorsbrev. Nu har det gått en månad och vi har haft en mycket bra skolstart.

Det har återigen varit ett stort intresse för skolan under våren och sommaren och det har tillkommit många nya elever. Varmt välkomna! Vi har ett fåtal platser kvar i några årskurser och om ni känner någon som är intresserad av att börja på Kunskapsskolan be dem kontakta Sanne eller mig.

Vi kommer i år, precis som förra året, erbjuda lunch till alla föräldrar som vill komma på besök. Ni som vill komma på besök ber jag anmäla sig i receptionen och då få en besöksbricka.

Den här terminen fortsätter vi att erbjuda läxhjälp måndag-torsdag eftersom det har varit mycket populärt under förra året. Uppmuntra gärna era barn att delta.

Jag vill även be er påminna era barn om att de måste ha cykelhjälm när de cyklar till och från skolan. Vi har märkt att flera barn inte har det. Vidare vill jag också påminna om våra elever och medarbetare som har allergier. Tänk därför på att informera era barn om att nötter och parfym inte är tillåtet på skolan.

Det har varit mycket kring GDPR och vad som är tillåtet och inte tillåtet. Därför har det inte blivit någon skolfotografering ännu. Nu är det utrett och skolfotografering kommer att ske efter höstlovet. Mer exakt datum kommer.

Viktiga datum under hösten
Studiedag 3/10
Vecka 44 höstlov
Studiedag 12/12
Julavslutning 20/12

Övriga tider vad det gäller friluftsdagar, föräldramöte etc. kommer att finnas i kalendariet på hemsidan eller mailas ut av handledarna. På hemsidan kan ni också se vår matsedel och annan intressant information.

Sist men inte minst önskar jag alla välkomna till ett nytt spännande läsår!
Magnus