Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Trelleborg

Rektor Magnus Dahlberg berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev februari 2019

Hej,

Tiden rusar på och nu har det redan varit sportlov. Vi hoppas att alla har vilat upp sig och fått ny energi inför resten av terminen.

Snart är det många nationella prov och det kommer vara en del stress hos eleverna kring detta. På PH-samtalen och basgruppssamlingarna pratar vi om olika studiestrategier för att minska provstressen och hjälpa eleverna. Stötta era barn och säg att de nationella proven bara är en av flera delar av skolarbetet och att de inte ska se detta som det mest livsavgörande ögonblicket under grundskolan.

Snart kommer även de årliga enkäterna där du som förälder har möjlighet att berätta för oss vad du tycker om ditt barns skola, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Det är viktig information både för oss på skolan och för Kunskapsskolan i stort. Resultaten har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för ditt barn och övriga elever. Att hålla hög kvalitet i allt vi gör är mycket viktigt för oss och vårt kvalitetsarbete pågår året runt. Vi är därför mycket tacksamma om ni tar er tid att svara på enkäten när den kommer till er via mail.

Både elev- och föräldraenkäterna startar den 4 mars och pågår till och med den 18 mars.

Enkäten skickas till de e-postadresser som lämnats till oss på skolan. Det betyder att om du lämnat flera e-postadresser (t ex en privat och en till arbetet) så kan du få flera enkäter, en till varje adress. Du kan då bara bortse från de påminnelser som kommer till den ena adressen efter att du fyllt i enkäten som kommit till den andra. Har du flera barn hos oss får du gärna svara på enkäten flera gånger utifrån situationen för vart och ett av dina barn. Enkäten kommer även att skickas ut till båda föräldrarna om vi har e-postadresser till båda. Det är bra om båda svarar - kanske tycker ni olika.

Enkätresultaten kommer att analyseras av mig och medarbetarna under april och maj.

Har ni ytterligare tankar och funderingar som ni vill ta upp som inte ryms i enkäten så ta gärna kontakt med mig så ska vi se om vi kan räta ut eventuella frågetecken.

Avslutningsvis vill jag berätta att Kunskapsskolan Trelleborg har fått ytterligare 10 nya elever efter lovet. Välkomna!

Med detta i ryggen ser vi fram emot en ännu bättre skola och fler som vill gå på Kunskapsskolan Trelleborg.

Magnus