Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Trelleborg

Rektor Magnus Dahlberg berättar om händelser på skolan.

Oktober 2019

Nu är hösten på gång i Trelleborg med omnejd. Höstlovet har precis börjat och alla får en möjlighet att vila upp sig inför sista etappen innan jullovet. Vissa elever har blivit erbjudna lovskola för att de ska nå målen i kärnämnena så viss verksamhet kommer vi ha på skolan trots att det är lov.

Det har varit en mycket bra start på terminen och läsåret. Vi har fått många nya elever till skolan och vi har fler elever än någonsin. Mycket trevligt att så många vill bli en del av Kunskapsskolan.

19 november och 4 december kommer vi ha våra årliga informationsmöten inför nästa läsår. Sprid gärna detta till vänner och bekanta. Alla som är intresserade är välkomna!

Det har tidigare varit en del diskussion och bekymmer med vår nya matleverantör. Detta har nu åtgärdats och vi har fått bättre ordning på torpet. De som vill komma och prova på att äta är välkomna. Hör dock av er innan så att vi vet när ni kommer.

För elever i årskurs 9 är det snart dags för gymnasieval, om ni känner er osäkra på hur valet går till är ni välkomna att kontakta vår duktiga SYV Madeleine. Hon arbetar varje tisdag och varannan torsdag.

Jag vill också uppmärksamma er om att Trelleborgs kommun bygger en cykelbana på Engelbrektsgatan. Det innebär att ingången till skolan nu är från Johan Kocksgatan. Även bussar och taxi kommer att ha avlämning och upphämtning där.

Med tanke på trafiksäkerhet så vill jag återigen påminna om cykelhjälm.

Vecka 45 och 46 kommer årskurs 5-9 ha förlängda PH-samtal och ni föräldrar är välkomna att deltaga.

Ha en fortsatt bra vecka
Magnus