Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Trelleborg

Rektor Magnus Dahlberg berättar om händelser på skolan.

Augusti 2020

Välkomna till Kunskapsskolan Trelleborg hösten 2020!

Hoppas att ni alla har haft en härlig sommar trots rådande omständigheter.

I normalfall vid den här tiden brukar vi ha utvecklingssamtal på skolan. Men som ni alla vet så har utvecklingen av covid-19 i samhället gjort att vi inte har haft möjlighet att genomföra detta som vanligt. Vi tycker så klart att detta är mycket tråkigt men vi måste alla hjälpas åt för att minimera risken för smittspridning.

Under hösten kommer vi fortsätta med restriktioner på samma vis som under våren. Vi planerar vår undervisning på ett sätt där vi undviker nära kontakter i så stor utsträckning som möjligt. Vi planerar aktiviteter så att de kan genomföras i skolans närområde för att undvika resor. Fokus för vår verksamhet är att bedriva undervisning, övriga aktiviteter kommer att planeras om eller ställs in för att minimera risken för smittspridning.

Grundregeln är att om man är frisk och symtomfri så är man välkommen till skolan som vanligt, detta gäller både våra elever och medarbetare. Känner man sig hängig eller sjuk ska sjukanmälan ske som vanligt och man stannar hemma. Detta gäller oavsett om man tror att det kan vara covid-19 eller en vanlig förkylning. Vid en vanlig förkylning är man välkommen tillbaka till skolan när man har varit symtomfri två dagar.

Om man har en konstaterad covid-19-infektion ska man stanna hemma i minst sju dagar efter insjuknandet. Man ska även ha varit feberfri de två sista av dessa dagar och tydligt känna dig bättre.

1177 Vårdguidens hemsida finns råd och instruktioner om när man bör söka vård. Den som har testats positivt för covid-19 och / eller fått restriktioner från vården följer vårdens instruktioner och är välkommen tillbaka till skolan när vården bedömer att det inte föreligger någon smittrisk.

Det är individens ansvar att man är frisk när man går till skolan. Är man minderårig är det vårdnadshavarens ansvar.

För dig som är ny förälder kommer vi att ha utbildning i vår pedagogik och arbetssätt under hösten. Utbildningen är återkommande under alla terminer och är tillfällen då vi informerar er om vår verksamhet. Som det ser ut nu så kommer detta ske digitalt.

Trots allt detta hoppas vi på ett härligt läsår!

Med vänlig hälsning,
Magnus Dahlberg, rektor Kunskapsskolan Trelleborg