Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Trelleborg

Rektor Magnus Dahlberg berättar om händelser på skolan.

December 2020

Hej,

Då var det äntligen jullov efter en väldigt annorlunda höst. Covid-19 har hållit oss i ett fast grepp nästan hela terminen. Som tur är har Kunskapsskolan Trelleborg varit relativt förskonat. Vi har endast haft ett fåtal konstaterade fall och dessa inföll inte förrän i slutet av terminen när smittspridningsläget i Skåne förvärrades ytterligare. De åtgärder och anpassningar vi har infört har alltså fungerat! Både medarbetarna och eleverna har hanterat situationen mycket bra och vi har gjort vårt yttersta för att eleverna ska kunna fokusera på sina studier trots denna annorlunda tid. Jag vill rikta ett stort tack för det arbete som eleverna och medarbetarna har gjort den här hösten, jag vill också tacka er vårdnadshavare för det stöd ni har gett oss på skolan.

Nu ska både medarbetare och elever ta lov och jag hoppas att alla kan få en skön ledighet och att vi kan koppla av under jul och nyår allt för att samla energi och kraft inför vårterminen.

Vårterminen börjar som vanligt med utvecklingssamtal den 12-13 januari och skolan börjar sedan som vanligt enligt schema den 14 januari. Vårens utvecklingssamtal sker digitalt precis som i höstas. Handledarna kommer att skicka ut inbjudningar och länkar till samtalen om de inte redan gjort detta.

Avslutningsvis lite information om frånvarohantering. I terminsbetygen ska en sammanställning av elevers ogiltiga frånvaro under terminen presenteras. På grund av ett administrativt fel i vårt nya elevadministrationssystem kommer vi i år inte få till den ogiltiga frånvaron på terminsbetygen. Denna kommer istället presenteras för er vårdnadshavare och elever på utvecklingssamtalet i januari.

Med detta vill jag önska er en god jul och ett gott nytt år!

Vänligen,
Magnus Dahlberg
Rektor Kunskapsskolan Trelleborg

l du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.