Rektorn har ordet 24 februari - Kunskapsskolan Trelleborg

Rektor Magnus Dahlberg berättar om händelser på skolan.

Febaruari 2021

Vi hoppas att alla njuter av sportlovet och försöker att tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus i roliga vinteraktiviteter, trots rådande situation.

Vi vill rikta ett tack till er alla för att ni är noggranna med att följa riktlinjerna och hålla era barn hemma vid minsta symtom. Detta tillsammans med de tydliga anpassningar vi gjort i skolan har medfört att vi har haft en jämförelsevis låg smittspridning, vilket vi hoppas ska hålla i sig.

Efter lovet är det viktigt att vi tillsammans fortsätter att följa samtliga riktlinjer och restriktioner. Jag vill påminna om de karantänkrav som gäller för de som eventuellt varit utomlands under lovet, se mer via denna länk till Folkhälsomyndigheten.

Sedan vårt förra rektorsbrev har det skett en del förändringar i smittskyddets rekommendationer. Med anledning av detta har vi i samråd med vår huvudman beslutat följande för de kommande veckorna fram till påsklovet:

• Årskurs 4-6 kommer liksom tidigare att undervisas på skolan. Vi kommer att fortsätta med de tidigare genomförda anpassningarna som bland annat innebär att eleverna är mer utspridda på skolan och att vi har en större spridning på tiderna när eleverna äter för att minska trängseln på skolan.
  • Undervisningen för årskurs 7-9 kommer under vecka 9 helt bedrivas i form av fjärrundervisning, precis som vi gjorde under vecka 3. Detta enligt rekommendation från region Skånes smittskydd. Vecka 10-12 är rekommendationen att vi ska arbeta som vi gjorde under vecka 7. Vi kommer att återkomma under vecka 9 med vilka dagar eleverna på högstadiet ska vara på plats i skolan och vilka dagar de ska ha fjärrundervisning. Det kommer att ske vissa förändringar i form av byte av dagar mot tidigare, men det återkommer vi till under nästa vecka.

Om någon av eleverna i årskurs 7-9 önskar förändra sin beställning av matlådor tar de kontakt direkt med Susanne (Sanne) Trulsson och anmäler ert behov. susanne.trulsson@kunskapsskolan.se

Med förhoppning om ett fortsatt gott samarbete för att tillsammans möjliggöra en så god och smittsäker utbildningssituation som möjligt!

Med vänlig hälsning,
Magnus Dahlberg
Rektor Kunskapsskolan Trelleborg

l du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.