Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Trelleborg

Rektor Magnus Dahlberg berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev augusti 2021

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Kunskapsskolan Trelleborg. Jag hoppas att ni alla har haft en skön och härlig sommar och att ni har kunnat njuta av sol och bad trots den rådande situationen i samhället.

Vi börjar nu närma oss skolstart och det är dags att börja tänka på utvecklingssamtal och skolgång igen. Här på skolan är vi i full gång med att förbereda oss för det nya läsåret och för att äntligen få möta våra elever igen, nya som gamla. Bland annat så arbetar vi just nu med att planera det ämnesövergripande arbetet och med att förbereda våra utvecklingssamtal för årskurs 5-9 som äger rum på måndag och tisdag i nästa vecka, vecka 33.

Jag är mycket nöjd och stolt över hur vi och våra elever lyckades genomföra föregående läsår trots stora påfrestningar för både elever och medarbetare och även för er vårdnadshavare. Jag vill rikta ett stort tack till er alla för all förståelse för snabba förändringar och för hur ni har agerat efter de rådande rekommendationerna i samhället. Det är tack vare detta som vi kunde ta oss igenom läsåret med ett jämförelsevis väldigt lågt antal sjukdomsfall av covid-19.

När vi nu sammanställt läsårets resultat kan jag med glädje och stolthet informera om att de avgående eleverna i årskurs 9 slutat på ett genomsnittligt meritvärde på 258 poäng, vilket är fantastiskt bra!

När våra elever kommer tillbaka till skolan kommer de att märka en del förändringar i våra lokaler. Vi har under sommaren byggt ett nytt fint bibliotek som kommer att inredas under de närmsta veckorna. Detta för att skapa en plats som ska främja läsning och skapa möjligheter för att enkelt kunna låna och läsa litteratur av olika slag. Både kopplat till våra ämnen men också, och kanske framförallt, för att det är roligt att läsa. Vårt bygge av skolgård och idrottshall är på gång, men har dock blivit något försenade på grund av leveransproblem. Snart kommer allt köra igång och vi ser fram emot att följa utvecklingen av detta fina projekt.

Covid-19
Som ni alla vet så pågår fortfarande pandemin i vårt samhälle och dessutom ser vi tyvärr pånytt en ökad smittspridning i vårt samhälle. Därför är det av största vikt att vi fortsätter att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Smittskyddet i Skåne har satt upp. Det vill säga att man fortsatt måste stanna hemma vid symtom och ta test för covid-19 enligt regionens riktlinjer. Dessa rekommendationer gäller även de som är vaccinerade.

Tvätta händerna ofta och noga och håll avstånd så långt det är möjligt. Om ditt barn testar positivt för covid-19 behöver ni informera skolan om detta för att vi ska kunna vara behjälpliga i smittspårningen. Om en person i hushållet testar positivt för covid-19 gäller fortfarande så kallad familjekarantän, alltså att resten av familjen ska stanna hemma.

Vi vill inför skolstart också särskilt trycka på vikten av att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller hemkomst från resa utomlands som ni finner här.

Utvecklingssamtal
Vi kommer liksom tidigare enbart ta emot friska elever och medarbetare på skolan. Därför har vi beslutat att även denna gång genomföra våra utvecklingssamtal digitalt. Fysiska samtal kommer enbart att genomföras om särskilda skäl föreligger. Ni kommer, om ni inte redan fått det, få en inbjudan till dessa samtal av ert barns handledare. Eleverna kommer i samråd med er att få avgöra om de ska befinna sig på skolan eller inte under samtalet. Vilket ni väljer behöver ni meddela elevens handledare. I de fall eleverna väljer att komma till skolan ska de vänta utanför skolan för att sedan bli upphämtade av sin handledare och sedan genomföra samtalet tillsammans, med er vårdnadshavare på distans.

Med detta önskar jag er en fortsatt skön sommar!

Med vänlig hälsning,
Magnus Dahlberg
Rektor Kunskapsskolan Trelleborg

l du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.