Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Trelleborg

Rektor Magnus Dahlberg berättar om händelser på skolan.

December 2021

Hej,

Då var det äntligen jullov efter ännu en väldigt annorlunda höst. Covid-19 fortsätter hålla oss i ett fast grepp även i år. Som tur är har Kunskapsskolan Trelleborg fortsatt varit relativt förskonat. Vi har endast haft ett fåtal konstaterade fall. De åtgärder och anpassningar vi har infört har alltså fungerat! Både medarbetarna och eleverna har hanterat situationen mycket bra och vi har gjort vårt yttersta för att eleverna ska kunna fokusera på sina studier trots denna annorlunda tid. Vi har också bistått med vaccination mot covid-19 vid 2 tillfällen och detta i ett mycket gott samarbete med Vårdcentralen Fagerängen som vi är tacksamma för.

Jag vill rikta ett stort tack för det arbete som eleverna och medarbetarna har gjort den här hösten, jag vill också tacka er vårdnadshavare för det stöd ni har gett oss på skolan.

Nu ska både medarbetare och elever ta lov och jag hoppas att alla kan få en skön ledighet och att vi kan koppla av under jul och nyår, för att samla energi och kraft inför vårterminen.

Vårterminen börjar som vanligt med utvecklingssamtal den 10-11 januari och skolan börjar sedan som vanligt enligt schema den 12 januari. Handledarna kommer att skicka ut inbjudningar och länkar till samtalen om de inte redan gjort detta.

Avslutningsvis lite information om engagemanget i vårt hållbarhetsråd som imponerar. Den 3 december hade vi en loppis där vi fick in mer än 5000 kronor till hållbarhetsrådet. 25% av dessa pengar har donerats till ett projekt inom Naturskyddsföreningen och 25% till Musikhjälpen - för en värld utan barnarbete. Resten av pengarna ska användas till kommande projekt. Ett stort tack till alla elever, personal, föräldrar och privatpersoner för att vi kunde genomföra detta. Nu jobbar vi verkligen aktivt mot FNs globala mål 2030! Hållbarhet i allt vi gör!

Med detta vill jag önska er en god jul och ett gott nytt år!
Magnus