Ansök
Om oss

Rektorn har ordet juni - Kunskapsskolan Trelleborg

Rektor Per Algback berättar om händelser på skolan.

Juni 2022

Hej!

Hoppas allt är bra med er!

Ännu ett läsår har passerat och det är snart dags för alla elever att få sommarlov. Det har varit en intensiv slutspurt med allt som ska hinnas med, både vad gäller skolarbete men även trevligheter i form utav tex planering av Lärarmiddag för 9:orna, och olika gruppstärkande årskursaktiviteter. För mig personligen har det även inneburit en ny arbetsplats, då jag sedan maj månad har tillträtt som rektor i Trelleborg.

Tack för oerhört fint välkomnande

Som alltid när man kliver in genom dörrarna till en ny arbetsplats så är det med viss spänning och nervositet. Jag har nu varit i Trelleborg i en drygt månad och trots att jag delat min tid mellan Trelleborg och Landskrona, så måste jag verkligen tacka för det varma mottagande jag fått från medarbetare, elever och föräldrar i Trelleborg. Det känns väldigt skönt och jag tycker att vi ganska snabbt fann formerna för ett fint samarbete. Dock ska det naturligtvis bli skönt att kunna lägga 100% på skolan från juli månad.

Några tankar inför nästa läsår
Jag har i mångt och mycket tillbringat min tid i Trelleborg åt att kartlägga och få en bild av skolans läge. Samtal med personal och elever har givit mig värdefull input. Jag ser en välfungerande skola. Det är ordning och reda, samtidigt som det finns fina relationer mellan elever och medarbetare. Det är bra! För mig är det a och o för en skolas- och elevernas framgång.

Det som jag vill arbeta vidare med är att ytterligare stärka gemenskapen. Tyvärr har pandemin ställt till det en del då vi inte har fått träffats lika naturligt. Nu är det dags att åter starta upp föräldraråd, ett aktivt elevråd, ett Hållbarhetsråd som smittar av sig på hela skolan och gemensamma aktiviteter mellan årskurserna på skolan. Man ska vara stolt över att gå på Kunskapsskolan Trelleborg!

Att få ordning på utbyggnaden av idrottshall och nya klassrum står också på prioriteringslistan för den första delen av höstterminen. Här gäller det att vi sätter på oss den “flexibla hatten”, då vi vet att det garanterat kommer vara saker att lösa under uppstarten av terminen.

Men genom att vi arbetar tillsammans kommer detta lösas utan problem! Just TILLSAMMANS är ett viktigt ord för mig. Jag har inga problem med att man tycker och tänker olika och att man framför detta. Det är för mig helt naturligt, liksom att när ett beslut väl är fattat så är det efter det man arbetar. En rak, ärlig och tydlig kommunikation helt enkelt mellan alla inblandade, oavsett om man är medarbetare, elev eller förälder.

Avslutningen av läsår 21/22 och uppstart av 22/23
Innan vi ger oss i kast med nästa läsår gäller det dock att avsluta detta! 9:orna har haft lärarmiddag och under veckan står olika aktiviteter för årskurserna på programmet.

På torsdag den 16 juni är det avslutning på kvällen i Söderslättshallen för alla elever och familjer. Handledarna har skickat ut separat information om samlingstider med mera. Vi har fått en del frågor om föräldrar är välkomna och det är ni absolut! Äntligen kan vi ha en stor avslutning igen, efter några år av pandemi. Så vi vill väldigt gärna att föräldrar deltar.

Sen väntar ett långt härligt sommarlov för eleverna och vi börjar sedan höstterminen under vecka 33. Måndagen den 15 och tisdagen den 16 augusti är det utvecklingssamtal och sedan börjar alla elever onsdagen den 17 augusti. På vår hemsida finns även information om nationella prov och nästa läsårs provdatum. Tänk på att planera era semestrar så att ni är hemma till skolstart. Att som elev missa upptakten av en termin leder lätt till att man kommer efter och får svårare att komma in i kompisgänget. Eleverna går i skola 178 skoldagar på ett år och är alltså lediga 187 dagar. Det finns således gott om dagar att resa på så att man inte missar skolan!

Med det sagt så återstår det bara för oss alla att ladda batterierna inför en avslutningsvecka som innehåller både utflykter och avslutning. Intensivt, men samtidigt oerhört inspirerande att se glädjen hos alla eleverna!

Ha en underbar sommar! Vi hoppas på mycket sol, många glassar och sist men inte minst: Att bara ta det lugnt och umgås med kompisar och familj.

Med vänlig hälsning,
Per Algback
Rektor Kunskapsskolan Trelleborg

l du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.