Ansök
Om oss

Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Trelleborg

Rektor Per Algback berättar om händelser på skolan.

Oktober 2022

Hej!

Terminen går i ett rasande tempo. Snart är vi framme vid höstlovet och det märks att det blivit kallare och mörkare utomhus. Inne på skolan är det dock full fart med flitiga elever. Förutom ordinarie skoldagar har vi även veckorna innan lovet “Förlängda PH-samtal”, där ni som föräldrar kan ta del av ert barns utveckling i skolämnena.

Förlängda PH-samtal
I början av oktober genomför vi på Kunskapsskolan ett prognosarbete, där vi ser hur alla elever ligger till i alla ämnen. Detta är en del av vårt systematiska kvalitetsarbete och är till för att vi bland annat ska kunna upptäcka elever som kan behöva stöd eller någon annan åtgärd för att komma i fas med sitt skolarbete.

Som ett led i detta arbete bjuder vi in er föräldrar till ett förlängt PH-samtal, där ni under 30 minuter går igenom ert barns studier och ser hur han eller hon ligger till mot sina uppsatta mål. På så sätt får vi en avstämning mitt i terminen för att sedan arbeta vidare mot terminsmålen som ska vara uppnådda till jul.

Enskilda samtal med alla elever i årskurs 9
Under de senaste veckorna har undertecknad och Janne, vår kurator, genomfört enskilda samtal med nästan alla elever i årskurs 9, vi har i skrivande stund några elever kvar som kommer få sina samtal kommande vecka. Syftet med dessa samtal är att höra hur de uppfattat sina år på Kunskapsskolan och höra vad de tycker varit riktigt bra och vad vi kan göra bättre. Det är oerhört mogna elever vi har som verkligen kan reflektera över sina studier och de belyser PH-samtalet, tryggheten och den nära kontakten med de vuxna på skolan som de främsta positiva sakerna med skolan. Dessa samtal är en tradition på skolan och som ny rektor har det varit värdefullt att få träffa alla niorna och höra deras kloka tankar.

Kommande informationsmöten
På skolan går det nu 360 elever och vi blir mer och mer populära för varje år som går. Vi märker det genom att köerna växer och att föräldrar ringer och vill byta till vår skola. Mycket trevligt och inspirerande. Informationsmötena inför nästa års antagning drar igång i mitten av november och ni får gärna tipsa vänner och bekanta om att komma på ett möte och ställa sig i kö, dagar och tider för informationsmöten finns på hemsidan.

Det är en god idé att ställa sig i kö redan nu så att man får en plats på skolan till nästa höst.

Avslutningsvis vill jag passa på att önska er en trevlig höst och hoppas att ni kan njuta av denna årstid lite extra. Det är nu vi kan glädjas lite extra av tända ljus och en bok i soffan eller en spännande serie.

Ha det fint!

Med vänlig hälsning
Per Algback
Rektor Kunskapsskolan Trelleborg

l du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.