Ansök
Om oss

Rektorn har ordet december -Kunskapsskolan Trelleborg

Rektor Per Algback berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev december 2022

Hej!

Traditionsenligt efter en avslutning sitter jag nu ensam på skolan och summerar terminen. Det är en viktig stund för mig att få, då arbetsdagarna i vanliga fall går i ett rasande tempo. Jag tycker att vi har haft en fin termin med bra stämning på skolan och många väldigt fina insatser av eleverna. Nu gäller det att bibehålla det under vårterminen och ytterligare förfina och utveckla vårt arbete på skolan.

Höstens informationsmöten
I november hade vi två informationsmöten för blivande elever och deras föräldrar. Träffarna var välbesökta och jag är extra stolt över våra befintliga elevers insats. De kunde förklara hur vi arbetar och vad skolan står för på ett imponerande sätt. Många besökare kom spontant fram efter mötet och berömde dem. Då blir man rörd och stolt. Då flera familjer hört av sig om att de missade våra höstmöten och gärna vill besöka skolan, så sätter vi in ytterligare två stycken i januari, den 17 och 26 januari. Tipsa gärna vänner och bekanta om dessa kvällar! Mer information finns på hemsidan.

Ni följer väl oss på Facebook?
Under hösten har vi även startat upp vårt Facebook-konto igen och lägger nu frekvent ut inlägg från aktiviteter på skolan. Här kan du som förälder se vad som händer på skolan och ha ett samtal kring detta hemma vid middagsbordet. Att just samtala kring skolarbetet gör att eleverna känner sig mer engagerade och då också faktiskt lyckas bättre.

Under december månad har vi bland annat firat Lucia, där våra yngsta elever i fjärde klass lussade för skolan, men också för ett närliggande ålderdomshem. Det var väldigt uppskattat på båda platserna och eleverna var väldigt duktiga. Det är modigt att våga sjunga inför så många människor!

Utvecklingssamtalen i januari
Måndag och tisdag 9-10 januari har vi utvecklingssamtal på skolan. Ni föräldrar kommer bli inbjudna av handledarna. Onsdag 11 januari är det sedan vanlig skoldag för alla elever. Vid utvecklingssamtalet kommer ni som familj tillsammans med handledare att gå igenom terminsbetygen. Att eleven inte uppnått ett eller flera av sina mål kan vara en signal om att strategierna behöver förändras och utvecklas men det kan också bero på att målet inte varit rimligt och behöver ändras. Elever kan också ha överträffat sina uppsatta terminsmål och kan då behöva justera sina mål utifrån det. Därför är det viktigt att ha en rejäl diskussion kring målsättningen - den ska vara rimlig, men samtidigt utmanande. Elever mår bra av att lyckas, men de ska utmanas. Då växer de och tar ansvar!

Nu återstår bara att önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Julen är en tid då man verkligen kan unna sig att vara med varandra, så passa på att vila och umgås.

Ha det fint, vi ses i januari!

Med vänlig hälsning
Per Algback
Rektor Kunskapsskolan Trelleborg

l du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.