Rektorn har ordet mars - Kunskapsskolan Tumba

Rektor Martin Norin berättar om händelser på skolan.

Mars 2019

Närda är Kunskapsskolans nya matleverantör från augusti 2019
Det är nu klart att Kunskapsskolans alla grund- och gymnasieskolor får en ny matleverantör.

Efter en flera månader lång upphandling med omfattande krav har valet fallit på företaget Närda. Ambitionen är högre matkvalitet, ökad matsäkerhet och minskad miljöpåverkan.

Närda använder tekniken sous-vide, som innebär att maten levereras färdiglagad och nedkyld för att värmas och serveras direkt. Jämfört med ett traditionellt mottagningskök bevaras näringsämnen och smakämnen bättre. Det finns också goda möjligheter att långsiktigt utveckla både matupplevelsen och hållbarheten tillsammans med leverantören.

Den nya leverantören använder svenskt kött och fågel certifierat enligt FSSC 22000 och råvarorna kan spåras genom en QR-kod. Allergener i tillagningen minimeras, till exempel genom användningen av laktosfri mjölk och genom att minimera gluten i maten. Det kommer varje dag att serveras två rätter, varav en vegetarisk, samt ett fräscht salladsbord. Självklart kommer specialkost att serveras till de elever som har behov av det.

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
Från och med måndag den 4/3 är det möjligt att besvara vår årliga enkät som kommer till den mailadress ni angett till skolan. Det är väldigt viktigt för oss med en hög svarsfrekvens, då vi använder enkätresultatet som underlag i vårt systematiska kvalitetsarbete. Jag är väldigt tacksam om ni tar er tid!

Nytt IT-filter införs på vårt nätverk och alla Chromebooks från 14/3
Filtret kommer blockera sidor som är definierade som porr, droger, vapen, sociala medier, spel, hazardspel men även vissa filmsidor när eleverna är på skolan och använder våra Chromebooks. Filtret är också aktivt hemma, men då mer öppet och tillåter fler hemsidor, men ändå inte porr, spel och hazardspel. OBS! Detta gäller bara på elevens Chromebook som ägs av Kunskapsskolan.

För att detta ska fungera så är det inte längre möjligt för eleverna att logga in med ett privat Googlekonto på Chromebook:en utan de kan bara logga in med Kunskapsskolekonto. De kan heller inte efter att de loggat in på Chromebook:en byta användare till sitt privata Googlekonto i webbläsaren chrome.

Mitt-terminsrapport
Mellan 1:a april och 12:e april kommer handledarna att genomföra mitt-terminsrapporten för hur eleverna ligger till i förhållande till sina terminsmål. Både elever och vårdnadshavare kommer att få information.

Föräldraråd
Nästa föräldrarådsmöte sker den 20/3 klockan 18.00-19.00 på skolan. Är du intresserad av att delta och inte har anmält detta tidigare, maila till martin.norin@kunskapsskolan.se.

Kommande lov och ledigheter
28/3 - halv studiedag
v.16 - Påsklov
31/5 - studiedag (elever lediga)