Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Tumba

Rektor Martin Norin berättar om händelser på skolan.

Januari 2020

Välkomna tillbaka till en ny termin och ett nytt spännande år! Jag hoppas att ni känner er nöjda med utvecklingssamtalen och nu är väl insatta i era barns mål för terminen. De första dagarna har verkligen präglats av bra studiefokus i alla årskurser så nu ska vi jobba hårt för att hålla motivationen och energin uppe!

Kleins kitchen är ny matleverantör
Som meddelades i december, har vi från och med nu Kleins kitchen som vår matleverantör och vi har fått en riktigt bra start tillsammans med dem! Ni kan läsa mer om Kleins på deras hemsida.

Tysta rummet har blivit bibliotek
Det rum som vi tidigare benämnt som “Tysta rummet” har nu möblerats om till ett fint bibliotek. I biblioteket finns förutom bokhyllor med böcker, både arbetsplatser med punktbelysning och avskärmning, mattor, två sköna läsfåtöljer samt en soffa. Lärare kommer alltid bemanna biblioteket när det är öppet och vi kommer under terminen införa ett nytt utlåningssystem.

Föräldramöte under vårterminen
Alla årskurser kommer att genomföra ett föräldramöte under terminen. Kallelse till dessa får ni i veckobreven som skickas ut av respektive arbetslag på fredagar.

Datum och tider för föräldraråd
Under vårterminen kommer två föräldraråd att genomföras. Det första är måndag den 17 februari, det andra är onsdag den 3 juni. Tiden för båda mötena är 18.00-19.00. Syftet med föräldrarådet är att ur ett föräldrarperspektiv vara med och föra fram synpunkter och förslag på hur vi på ett övergripande sätt kan utveckla skolan och verksamheten och vara ett bollplank till rektor. Anmäl till mig om du vill vara med genom att skriva ett mail.

Skolan växer
Vi har nu genomfört våra informationsmöten inför antagningen till höstterminen 2020 och kan konstatera ett högt söktryck. Skolan ser ut att bli helt full i alla årskurser vilket vi såklart är väldigt glada över, och vi ser det som ett kvitto på att vi har gjort ett bra arbete!

Kalendarium VT 2020
29/1 Halv studiedag